Asis Gajadien: ‘OW praat over geweldige toekomstplannen in plaats van problemen Ornamibo’

Asis GajadienDe parlementariër Asis Gajadien is niet te spreken over de houding van het ministerie van Openbare Werken (OW) in de kwestie van de vuilstortplaats Ornamibo. De Actiegroep Stop Ornamibo Stort (SOS) hield afgelopen week donderdag een prikactie voor de ingang van de vuilstortplaats, waarbij de weg voor iets meer dan een uur werd afgesloten door de actievoerenden. ‘De bedoeling was om aandacht te krijgen van de minister van OW. In plaats dat hij daar kwam, vergaderde hij volgens zijn Voorlichtingsdienst met stakeholders op zijn kantoor.’ Op Ornamibo kwam het waarnemend hoofd van de Voorlichtingsdienst, Raul Swedo, opdagen. ‘In plaats van dat hij de mensen aansprak over de problemen die ze aankaarten, was Swedo bezig met het uitleggen van de geweldige toekomstplannen’, zegt Gajadien. ‘Daarom heb ik de mensen gezegd om niet naar hem te luisteren’, zegt Gajadien, die door de Actiegroep SOS gevraagd is om hun protest te ondersteunen.
Volgens Gajadien wil OW ‘gewoon niet toegeven hoe slecht de gezondheidssituatie daar is en wat voor gevaar de samenleving riskeert’. ‘De grootste reden van de actie was dat er nu vuil gestort wordt in de Parakreek, dat er een gevaarlijke rookontwikkeling ontstaat door de verbranding van vuil ter plekke, dat er een ondraaglijke stank heerst en dat er een milieuramp daar kan ontstaan. Maar de OW-voorlichter komt uitleggen dat ze olie willen maken van het vuil door een fabriek daar op te zetten. Hij kon daarbij niet aangeven binnen welke tijd dit zal gebeuren’, zegt de parlementariër. ‘De samenleving daar is niet gediend met de geweldige toekomstplannen. Ze willen af van de vuilstortplaats’, zegt hij.
De Actiegroep SOS, opgericht in 2013, staat onder leiding van Reshmie Bihariesingh. Afgelopen week hadden ze, nadat de minister niet kwam opdagen, een week de tijd gegeven aan het ministerie om te reageren. Tot nu toe heeft SOS geen reactie gehad van OW.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!