Zeven maanden cel voor diefstal in woning

Ricardo P., Shaquil V. en Hesdy O. zijn alle drie door kantonrechter Siegline Wijnhard veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De magistraat kwam tot het wettig en overtuigend bewijs dat de drie heren in december 2015 in een woning hebben ingebroken en waardevolle spullen en geldbedragen van SRD 1000 en USD 300 hebben weggenomen. Volgens de advocaat van Shaquil is nergens uit het onderzoek komen vast te staan dat haar cliënt zich schuldig zou hebben gemaakt aan het ten laste gelegde strafbare feit. De veroordeelde zou op die bewuste dag wel naar de woning zijn geweest, maar wist hij niets over de plannen die de andere comparanten hadden beraamd. Vandaar dat hij de anderen bij de woning had afgezet en rustig in het voertuig was blijven zitten. Ook zouden geen enkele van de gestolen spullen terug zijn gevonden bij Shaquil.
De raadsvrouw benadrukte dat haar cliënt in eerste instantie een andere verklaring bij de politie had afgelegd, omdat hij flink door de wetsdienaren was afgetakeld. Volgens officier van justitie Claudia Bruining is echter nergens uit het onderzoek komen vast te staan dat de veroordeelde door de politie is mishandeld. “De politieambtenaar heeft hier op de zitting verklaard dat de verdachte alle vrijheid had om een verklaring af te leggen”, zei de officier. De magistraat vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie en waarschuwde de heren zich niet meer met zulke praktijken bezig te houden.
FR

error: Kopiëren mag niet!