Studenten studierichting AFMA3 organiseren HBO beurs

Studenten studierichting AFMA3 organiseren HBO beurs (1)
Studenten studierichting AFMA3 organiseren HBO beurs (2)
Studenten studierichting AFMA3 organiseren HBO beurs (3)De studenten van AFMA 3 van het Imeao 2 hebben in het kader van de vakken Planning en Organisatie van Evenementen en Management Vaardigheden als opdracht gekregen iets praktisch te doen voor een cijfer. Er is dus gemeend verschillende onderwijsinstituten uit te nodigen om informatie te verschaffen ten aanzien van de studiemogelijkheden en andere organisaties. Het gaat in deze niet alleen om instituten die informatie kunnen geven na de Imeao, maar ook Muloscholen aan wie informatie is verstrekt over Imeao en haar studierichtingen. “Er is genoeg interesse om te komen naar de Imeao. Wat we moeten doen is vaker dit soort zaken organiseren waaruit studenten informatie kunnen krijgen. Ik denk dat de behoefte aan het verschaffen van informatie heel groot is en dat gaat studenten ook helpen om een gerichte en doelbewuste keuze te maken’, zegt Imeao directeur Lucien Rotsburg.
In het begin werd er gewoon een richting gekozen. De directeur heeft gemerkt dat de student sinds de start van de nieuwe structuur in 2012 toch ietsje bewustere keuzes maakt en daardoor zich meer inzetten voor de richting. “Als je kijkt naar de studenten van AFMA 3 die dit evenement hebben georganiseerd zie je echt dat het studenten zich hebben ingezet. Alles wat ze doen, doen ze vol overgave”. De directeur is van mening dat de student om te voorkomen dat zij een studiejaar verliest de informatie zo vroeg mogelijk krijgen. “De eerstejaarsstudenten van de basisklas krijgen bedrijfpresentaties aangaande te kunnen zien welke richting Imeao te bieden heeft. Daar wordt de interesse voor bepaalde richtingen bij de student al gewekt. Ik zeg ook dat wanneer je ziet dat studenten een richting kiezen dat je soms ook een adviserende stem moet geven om te voorkomen dat ze een verkeerde keuze maken. Maar je kan hen niet dwingen een bepaalde richting te kiezen het besluit ligt bij hen”. Op het Imeao 2 zijn de richtingen Toerisme, Economie, Statistiek en Marketing waarmee men vorig schooljaar mee is begonnen. Het overgrote deel van de studenten kiest voor de richting Economie maar dat komt doordat die mindshift niet gemaakt was, maar naarmate de informatie is verstrekt, vragen de studenten meer naar de richting Marketing. “Ik denk dat ik volgend jaar meer een shift zal zien van Economie naar Marketing”, zegt directeur Lucien Rotsburg.

error: Kopiëren mag niet!