Geslaagden Covab ontvangen diploma

Ongeveer 27 geslaagden Covab (1)
Ongeveer 27 geslaagden Covab (2)27 Verpleegkundigen van de Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en Beoefenaren van Aanverwante Beroepen, het Elsje Finck Sanichar College (Covab) hebben op donderdag 16 juni 2016 hun diploma ontvangen en de eed afgelegd. Nickerie heeft in dit kader met een slagingspercentage van ruim 100% zich wel degelijk bewezen. De groep geslaagden bestond uit 25 verpleegkundigen en 2 ziekenverzorgenden. De grootste groep, namelijk 20 studenten, is vanuit Covab Nickerie opgeleid. De Onderwijsmanager basisopleiding Covab, Haidy Cooman-Dompig geeft aan dat vijf jaar geleden Covab van start is gegaan met een groep studenten, die is uitgegroeid naar zeven groepen op verschillend niveaus. Met deze opleidingen is het bestaansrecht in Nickerie bewezen. “Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis en Regionale Gezondheidsdienst hebben hierdoor verrijking en uitbreiding van verpleegkundig kader, en daardoor meer mogelijkheden om de kwaliteit van gezondheidszorg in het district te verbeteren”. Dompig benadrukt het belang van multidisciplinair en preventief werken aan de beroepsgroep.
Caroline de Baas, waarnemend hoofd inspecteur Verplegende en Verzorgende beroepen, geeft aan dat precies zoals je hebt geleerd te werken, je het moet integreren in de praktijk. De zorgprofessional is dus zelf instrument van de zorg. Deze geeft niet alleen zorg maar is ook de zorg vanwege zijn representatieve houding. Het is niet alleen van belang wat er gedaan moet worden maar ook hoe het wordt uitgevoerd. De best geslaagde is ook van Nickerie afkomstig. Dit is tevens de tweede keer dat er 100% geslaagden zijn in Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!