‘Het feit dat ik mijn spullen terugkrijg, betekent dat ik inderdaad ben benadeeld’

Jogi krijgt deel gestolen spullen terug‘Het feit dat ik mijn spullen terugkrijg, betekent dat ik inderdaad ben benadeeld’, zegt Assembleelid Mahinder Jogi aan Dagblad Suriname. De politicus heeft woensdagavond een deel van zijn spullen, die volgens hem door de elektricien Kishan Gangadien waren verduisterd, teruggekregen. Volgens de parlementariër heeft zijn recente schrijven naar procureur-generaal Roy Baidjnath Panday ervoor gezorgd dat de wetsdienaren van Saramacca terstond werk van hebben gemaakt en een inval in de woning van Gangadien hebben gepleegd. Daar is een deel van de spullen aangetroffen. Jogi benadrukt echter dat de ‘zogenaamde installateur’ een deel van zijn originele spullen, die hij zelf bij de handelsonderneming Jetzza had gekocht, had vervangen met inferieure spullen uit China. Dit heeft hij donderdag laten bevestigen bij een bezoek aan de onderneming. “De bonnen die ik in mijn handen heb, bevestigen dit ook”, illustreert Jogi verwijzend naar zijn aankoopbonnen. De VHP’er hekelt het feit dat bepaalde figuren, die hij niet bij naam wenst te noemen, gepoogd hebben zijn goede naam en eer te schaden. “Je probeert mensen te helpen zodat zij een broodje kunnen verdienen, maar dan rennen zij links en rechts, laten zich beïnvloeden door andere mensen en geven dan valse verklaringen uit waar zij mijn goede naam en eer aantasten. Ik heb niets misdaan, integendeel zie ik dat mensen die anderen bestelen, worden beschermd”. Deze zaak zal hij niet zo laten. Jogie bekijkt op dit ogenblik alle mogelijkheden met zijn raadsman Irvin Kanhai. Wat Gangadien betreft, wenst hij graag dat deze ‘mega-oplichter’ wordt opgesloten.
Spullen zonder toestemming meegenomen
Volgens Jogi was de afspraak uitdrukkelijk dat alle spullen thuis bij hem zouden worden opgeslagen en dat Gangadien de nodige spullen elke werkdag bij hem moest afhalen. Hierdoor zou hij gedegen controle kunnen uitoefenen. De eerste dag nam de elektricien enkele spullen mee. In december 2015 kwam Gangadien volgens de parlementariër de tweede dag terug en nam vervolgens de hele doos mee. Als reden werd aan hem aangegeven dat het lastig voor hem was om elke dag te komen. “Daarna heb ik niets meer van hem vernomen. Toen ik hem belde, zei hij dat hij ziek was. Daarna nam hij zijn telefoon niet meer op”. De politicus benadrukt dat hij de ‘zogenaamde installateur’ op den duur door zijn voorman heeft laten bellen, waarna Gangadien hem wederom verzekerde de werkzaamheden met spoed af te ronden. Uiteindelijk heeft Jogie toch niets meer van hem vernomen.
‘Ik heb niemand gekidnapt’
Jogi benadrukt dat hij in tegenstelling tot wat anderen beweren niemand heeft gekidnapt of heeft laten kidnappen. Jogi zegt dat hij het erg vindt dat ‘deze meneer’ zelfs zover is gegaan om de politie in de maling te nemen door zelf als slachtoffer aan te merken. “Naast het feit dat hij zes andere mensen heeft opgelicht, heeft hij nu ook de politie in de maling genomen. Zo zou Gangadien volgens hem ook een zekere Veldhuizen voor SRD 2000 hebben opgelicht. Bij Donk zou hij spullen hebben gekocht, maar daarbij beloofd hebben deze achteraf te betalen, omdat hij zijn geld thuis was vergeten. De betaling is vanaf maart 2016 tot nu toe uitgebleven. Ook zou Gangadien de winkelier Wen SRD 1000 lichter hebben gemaakt, toen hij een offerte voor hem moest maken. “Hij zou bouwstroom regelen aangezien hij grote contacten bij de EBS had. Met deze case kunnen wij dit soort zaken bestrijden”, aldus Jogi.
FR

error: Kopiëren mag niet!