Werknemers Dienst Watervoorziening uiten vandaag hun misnoegen

De bond bij de Dienst Watervoorziening (DWV) van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft gisteren een onderhoud met al haar leden gehad. De bijkans 200 leden tellende bond zit met de handen in het haar sinds er onduidelijkheid is ontstaan over de rechtspositie van de werknemers van de organisatie. Vandaag zullen de leden van de bond in aanwezigheid van de pers hun misnoegen uiten. “Men hoeft dan niet alleen mijn verhaaltjes te horen. Een paar leden hebben behoefte om hun zegje te doen en daartoe krijgen zij de gelegenheid”, zegt bondsvoorzitter Julius Bear.
Bij de kennismaking met de bond heeft de minister van NH het beleid van het ministerie voor de dienst uitgestippeld. Daaruit was te concluderen dat de dienst administratief overgeheveld zou worden naar de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Hoe dat precies geschieden zal, is onduidelijk. Er heerst ook onduidelijkheid over de leider van de organisatie in de huidige vorm. Er zijn momenteel een aantal mensen binnen de organisatie die op papier beheersdaden zouden mogen uitoefenen. “Meneer Oosterling is nu directeur van de SWM, maar die man pleegt nog beheersdaden bij DWV”, stelt de bondsvoorzitter. De leden van de bond wensen eerst zekerheid te hebben, alvorens zij naar een andere organisatie worden overgeheveld. “Deze mensen werken omgekeerd. Voordat je het bedrijf overdraagt, zou jij hun positie eerst moeten regelen. Er is geen transparant beleid”, stelt Bear.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!