Girjasing: spanningsveld door stijgende prijzen

Goederen importeur Sheilendra Girjasing van het bedrijf Firgos Suriname n.v, die tevens DNA-lid is, geeft aan dat het steeds zwaarder wordt voor importeurs en winkeliers om afzet te vinden voor hun producten. Als straks de douanekoersen marktconform worden zal dit alleen maar moeilijker worden. Men moet er volgens hem rekening mee houden dat niet alleen de douanekoers maar ook de verhoogde elektriciteitskosten evenals de verhoogde opslag- en distributiekosten in de prijzen van deze goederen meegenomen zullen worden. De consument kan zich steeds minder permitteren waardoor de importeurs ook minder zijn gaan importeren. Er ontstaat volgens de zakenman nu een spanningsveld want ‘je moet in feite je prijzen aanpassen maar je kan niet want anders kan je, je producten niet verkopen’. Je hebt een situatie van verhoging van kosten bij constante inkomsten. Los van het feit dat vele importeurs minder gaan importeren zullen zij ook producten van lagere kwaliteit halen om zodoende toch nog afzet te hebben. Girjasing zegt het jammer te vinden dat wij als land in deze situatie terecht zijn gekomen. Hij blijft erbij dat de crisis voorkomen had kunnen worden indien beter met het geld van de Staat was omgegaan.

error: Kopiëren mag niet!