Arthur Tjin-A-Tsoi: “Misiekaba is politiek opportunistisch”

“Terwijl een ieder het voelt, zijn er een aantal onverantwoordelijke mensen bezig te zeggen dat het goed gaat met het land en dat wij op te grote voet hebben geleefd. Het is dezelfde persoon (Andre Misiekaba, red.) die toen gezegd heeft dat wij een tweede Dubai in de regio zullen worden. Dit, terwijl hij wist hoe wij ervoor stonden. Is dat geen politiek opportunisme? Is dat geen kwaadwillige informatieverstrekking om politieke winst te halen?” Volgens NPS-topper en voormalig lid van De Nationale Assemblee (DNA), Arthur Tjin-A-Tsoi, worden steeds verschillende foefjes gebruikt om alleen regeermacht te garanderen. De NDP-fractieleider is in de afgelopen periode flink onder vuur genomen voor verschillende uitspraken die hij heeft gedaan. Onlangs heeft Abop-topper Edward Belfort tijdens een massameeting aangegeven dat Misiekaba het volk een Dubai belooft had, maar het land juist verworden is tot een Pinabai.
Ook de uitspraak van Misiekaba dat president Desi Bouterse in 2020 weer groots zal worden binnengebracht, wordt door bepaalde politici aangeduid als een uitspraak die bedoeld is om het accent te verleggen. Tjin-A-Tsoi benadrukt dat het vooral een dieptepunt was toen politieke leiders het volk kwamen feliciteren, omdat het land een lening van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) heeft gekregen. “Als men het geld leent, moet men de samenleving niet feliciteren, maar vertellen hoe en waar het geleende geld precies voor gebruikt zal worden. Het is allemaal zo duister.” Volgens de politicus wordt steeds het accent door de coalitie verlegd wanneer wordt aangegeven dat alle acties bedoeld zijn om de macht van het land over te nemen. Echter benadrukt hij dat dit inderdaad het doel van elke politieke organisatie is om regeermacht te kunnen verkrijgen, waardoor een beter leven voor het volk kan worden bewerkstelligd.
FR

error: Kopiëren mag niet!