Relyveld verstrekt 650 grondbriefjes in Wanica

Relyveld verstrekt 650 grondbriefjes in Wanica 1De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft gisteren ruim 650 grondpapieren uitgereikt op het RGB dependance te Wanica. De beschikkingen waren voor bewoners van alle 7 ressorten in het district. Het gaat om 500 toewijzingsbeschikkingen en enkele bereidverklaringen en overdrachten. Hiertussen zijn ook de ongeveer 300 personen, die in september 2015 een bereidverklaring ontvingen voor het project te Reeberg. De minister van attendeerde de ontvangers erop dat hij geen toestemming zal verlenen voor bestemmingswijzigingen. De perscelen zullen alleen daar, waar die voor zijn aangevraagd moeten worden bestemd.
Minister Steven Relyveld zei dat het ministerie hard heeft gewerkt om de overhandigingen tot een feit te maken. Echter ziet de regering het als haar plicht om dit soort van zaken uit te voeren. Hij vindt het jammer dat een aantal aanvragen nog is blijven liggen, alhoewel hij die wel had willen behandelen. Volgens Relyveld zullen die aanvragers voorlopig geduld moeten betrachten. De mensen zijn ten overvloede gewezen op de volgende stappen, die zij zelf zullen moeten ondernemen om het niveau van rechtszekerheid te bereiken en te behouden. De uitgifte van deze grondpapieren worden per district gedaan. In december 2015 verstrekte de minister 377 grondpapieren uit in Commewijne. 200 gronddocumenten volgden in het district Saramacca in maart 2016. Para werd vervolgens in april aangegaan met 600 grondbeschikkingen. In mei werden de districten Brokopondo en Nickerie aangedaan met respectievelijk 80 en 300 grondbriefjes.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!