Fernandes Bottling introduceert kleinere verpakkingen

Fernandes Bottling Company  lanceerde op 9 juni 2016 kleinere verpakkingen Minute Maid, Dasani en  Fernandes SodawaterFernandes Bottling Company heeft op donderdag 9 juni j.l. tijdens een persbijeenkomst kleinere verpakkingen van drie van haar producten gelanceerd. Binnenkort zijn Dasani water, Fernandes Sodawater en de vruchtendrank Minute Maid Fruit Cooler verkrijgbaar in PET-flessen van 350 ml.
De perspresentatie vond plaats bij Jacana Amazone Wellness Resort. In een korte toespraak lichtte het bedrijf toe waarom de stap naar deze kleinere verpakkingen is gemaakt. De kleinere verpakkingen zullen met name de prijsbewuste consument en de consument die op de calorieën let aanspreken.
De 350 ml verpakking kost gemiddeld SRD 1,- minder dan de halve liter. Fernandes Bottling Company wil met deze stap haar consumenten tegemoet komen door in het segment vruchtendranken en water een verpakking met een lagere prijs aan te bieden.
Daarnaast zijn de kleinere flessen Minute Maid Fruit Cooler aan de portfolio toegevoegd om het consumenten mogelijk te maken om hun inname van suiker te verminderen. Een 350 ml fles Minute Maid Fruit Cooler bevat per portie met 30% minder calorieën dan een fles van 500 ml. De producent van onder andere Fernandes Softdrinks en Coca-Cola ondersteunt de consensus onder gezondheidsexperts dat de dagelijkse inname van toegevoegde suikers het beste beperkt kan worden; en dat teveel suiker en overtollige calorieën een probleem kunnen vormen. Het bedrijf heeft haar beleid er daarom op ingesteld om consumenten de juiste opties aanbieden, en ook informatie; zodat zij bewuste keuzes kunnen maken voor wat betreft het gebruik van suiker.
De woordvoerder van Fernandes Bottling Company zegt hierover: “ Mensen genieten wereldwijd al 130 jaar van de producten die Coca-Cola op de markt heeft, omdat ze van de smaak houden. Het is voor ons belangrijk dat consumenten kunnen kiezen, daarom bieden we ook verschillende lekkere dranken aan die minder of helemaal geen suiker of calorieën bevatten. We weten dat sommige mensen de grootte van hun porties onder controle willen houden, dus bieden we onze producten in verschillende formaten aan. Ook verstrekken we actief informatie over hoeveel suiker en calorieën onze dranken bevatten, zodat men kan kiezen wat bij hen of hun familie past”
De planning is dat de kleinere verpakkingen vanaf volgende week verkrijgbaar zijn.

error: Kopiëren mag niet!