Stichting 8 december 1982 veroordeelt beschieting op woning pg

De afgelopen week vernam de Stichting 8 december 1982 dat er schoten zijn gelost op de woning van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday. Het bericht vermeldde voorts dat de functionaris en gezin ongedeerd zijn gebleven, waardoor er enigszins geruststelling bij de Stichting 8 december 1982 heerst. “De aanslagplegers zijn lafhartig de aanslag niet op te eisen, waardoor wij als samenleving in het ongewisse blijven, zoals bij vele aanslagen op personen en instituten in ons land sinds 1980.” De Stichting veroordeelt deze laffe daad.
“Als we niets doen, lopen wij het risico dat er aanslagen worden gepleegd op burgers die vrijwillig hun verantwoordelijkheid willen invullen ter versterking van onder andere de menselijke beschaving en rechtstaat. Ambivalentie, nonchalance en gebrekkig justitieel onderzoek, dat moet leiden tot vervolging en veroordeling, zullen leiden tot meer aanslagen die hun weerga niet kennen. De verschillende aanslagen en moorden, zoals die op inspecteur Herman Gooding, de Moiwana moorden, mortier aanslagen op het politiebureau Nieuwe Haven in de jaren ‘90 en zovele andere, zijn belangrijke maatschappelijke pijnpunten van onze tijd. Het besef van de ernst van de situatie is blijkbaar nog niet doorgedrongen bij de meeste van onze beleidsmakers. Het is niet zozeer de criminaliteit en de aanslagen op onze rechtsstaat die onze samenleving bedreigt, maar op de eerste plaats het verval van onze eigen cultuur van solidariteit en verantwoordelijkheid”, stelt Sunil Oemrawsingh, woordvoerder van de Stichting 8 december 1982.
Roy Baidjnath Panday werd eerder dit jaar aangesteld als pg en heeft zich door de jaren heen laten kennen als een no nonsens functionaris. De stichting roept de verantwoordelijken, die met het justitieel onderzoek belast zijn, om hun onderzoek in breed perspectief te plaatsen, aangezien er krachten in onze samenleving zijn die via achter een “rookgordijn methode” hun misdadige plannen wensen uit te voeren. De stichting verklaart zich solidair met de pg in zijn taak ter uitvoering van de strafrechtelijke handhaving, zodat de rechtsorde optimaal is gewaarborgd.

error: Kopiëren mag niet!