Leeflang: “Werknemers mogen hun borsten natmaken”

Murwien Leeflang
Murwien Leeflang
“Het Herstel- en Stabilisatieplan van de overheid is geen plan”, stelt vakbondsleider Murwien Leeflang. Het IMF heeft volgens de vakbondsleider, ook kijkende naar het IMF programma, een aantal zeer cruciale voorwaarden gesteld. De regering heeft dat op haar manier in haar plan gepresenteerd. “Als ik de werknemers in Suriname iets zou moeten zeggen dan zeg ik hierbij dat zij hun borsten mogen nat maken. Mensen hoeven niet te trachten om mij voor de gek te houden. Mensen zullen hun banen verliezen. Ook ambtenaren zullen met ontslag gaan. De overheid moet bezuinigen. Niemand moet dus werknemers voor de gek ouden. Als het niet nu gebeurt, zal het ergens de komende maanden gebeuren, maar het zal worden uitgevoerd.
In het programma dat onlangs op de website van het IMF werd gepubliceerd is er ruimte gecreëerd voor de verlaging van de inkomstenbelasting, ondersteuning van de sociale en de kapitaaluitgaven.
Ook is in het programma opgenomen het streven naar een efficiënte nieuwe bron van niet-minerale inkomsten en het ingrijpend veranderen van de belastingregeling van een Vluchtig inkomen gebaseerde belastingstelsel, naar een meer stabiele Consumptie gebaseerde belastingstelsel.
Daarnaast komt bekijken de afschaffing van subsidies op elektriciteit, hogere brandstof belasting, hogere belastingen voor verzekeringsmaatschappijen, hogere belastingen op de verkoop van alle belastbare goederen en diensten, introductie van motorrijtuigenbelasting etc.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!