Energiesector krijgt boost van USD 70 miljoen van IDB

Suriname krijgt een lening van USD 70 miljoen van de Inter-American Development Bank (IDB) als steun voor de efficiëntie, transparantie en duurzaamheid van haar energiesector. Dit meldt de IDB op haar website. De steun aan de NV Energie Bedrijven Suriname (NV EBS) is volgens de IDB de derde in een reeks aan leningen, die de energiesector in het land moet helpen ontwikkelen. Eerder hebben de Islamic Development Bank (IsDB) en de Caribbean Development Bank (CDB) beiden ook steun in de vorm van enkele miljoenen US dollars aan het energiebedrijf goedgekeurd. CDB keurde USD 50 miljoen goed. Volgens de IDB moet deze lening ervoor zorgen dat de afhankelijkheid aan fossiele brandstoffen drastisch wordt teruggebracht. De lening moet ook de integratie van milieu- en sociale principes bevorderen voor duurzaamheid binnen de uitbreiding van projecten. Volgens de bank moet deze actie bijdragen tot het minimaliseren van eventuele milieurampen. In de periode september tot en met december verwacht de regering een lening van de Wereldbank en een aanvullende financiering van de IDB te beklinken. Eerder heeft Financiënminister Gilmore Hoefdrad via de media aangegeven dat het zo goed als zeker is dat het land naast de USD 81 miljoen van het IMF, dit jaar op nog eens 215 miljoen Amerikaanse dollar van andere banken mag rekenen. Hieronder valt ook de USD 70 miljoen van IDB. Het geld is bedoeld ter ondersteuning van het “Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018”.

error: Kopiëren mag niet!