AWO neemt advocaat in de hand

Vakbondsleider Murwien Leeflang heeft onlangs een vergadering belegd met de werknemers die beveiligingswerkzaamheden verrichten op de plant van Suralco te Moengo. Er is geconstateerd dat ook die groep werknemers niet op een juiste manier is afgekocht tijdens de overdracht aan de nieuwe werkgever. Men zit dus vast met de afkoopregeling bij de huidige werkgever, die niet lang terug de hele administratie van de vorige werkgever overnam. De security medewerkers te Paranam zitten met het zelfde probleem van incomplete administratief afhandeling. De vergadering was zeer geladen. De werknemers waren verhit, omdat zij ervan bewust zijn dat zij geen werk meer zullen hebben.
“De mensen eisen hun recht op . Zij hebben gevraagd dat het bestuur van de Algemeen Werknemers Organisatie(AWO) een advocaat in de handen neemt om zich juridisch bij te staan, omdat deze situatie niet zo kan blijven”, stelt Leeflang. Er zijn al lopende afspraken met een advocaat. Het bestuur zit woensdag aanstaande met de advocaat om de te ondernemen stappen te bespreken.
De vakbond heeft de informatie dat Suralco er tot zeker september 2016 nog is. “Wij zijn daar nog blij mee, omdat de mensen nog een tijde aan het werk zitten”, zegt Leeflang. Het ligt echter in de verwachting dat het lang gevreesde pas in oktober komt opdagen. Met de groep van Moengo erbij, komt de groep werklozen zometeen op rond de 200.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!