Achterstallige overheidssubsidie bijzondere scholen deels uitbetaald

De Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) heeft een deel van haar achterstallige overheidssubsidie over 2014 ontvangen. Het gaat om 25% achterstand dat nu weggewerkt is. De overheid was vanwege de precaire financieel economische situatie niet in staat om eerder aan deze verplichting te voldoen. Het Ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur heeft bij de uitbetaling toegezegd, dat de achterstallige subsidie over het schooljaar 2015 binnenkort met om en bij 50 % zal worden ingelopen. Desgevraagd bevestigde Drs. Soenderpersad Hanoeman van de Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker het bovenstaande. De onderwijskundige voegde eraan toe, dat hoewel het een druppel op een hete plaat is, alle beetjes zijn meegenomen. Hij hoopt dat de regering in het belang van degelijk onderwijs woord zal kunnen houden en de achterstand in subsidie over het schooljaar 2015-2016 spoedig zal inlopen en de subsidie over het komend schooljaar tijdig zal uitbetalen. Door het niet nakomen van de overheidsverplichting zijn de schoolorganisaties van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname, de Stichting Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs, Stichting Scholen met de Bijbel, Stichting African Methodist Episcopal Church , Vereniging Sanatan Dharm, Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker, Vereniging Surinaamse Moeslim Associatie, Stichting Suriname International School, Schoolbestuur Evangelische Methodisten Gemeente, Stichting Eerste Surinaamse Huishoudschool en de Wesleyaanse Gemeente in een benarde financiële positie komen te verkeren.

error: Kopiëren mag niet!