Noreen Cheung: ‘Voorbereiden op het slechtste’

‘Je best doen, maar tegelijkertijd je ook voorbereiden op het slechtste’, is het motto van politica Noreen Cheung van de NPS. Cheung kijkt niet echt op van de lening van bijkans 500 miljoen USD die Suriname is aangegaan bij het Internationaal Monetair Fonds. Wel plaatst zij vraagtekens achter de geloofwaardigheid van het IMF. Gebleken is volgens Cheng dat een hoofd van het IMF in opspraak is geraakt vanwege verduistering van geld. Cheung voegt eraan toe dat indien de beleidsmakers in Suriname al het verdampte en verdwenen geld zou laten terugvloeien naar het volk, zij niet op de deur van het IMF hoefde aan te kloppen.
De politica waarschuwt de gemeenschap dat een IMF-lening die zo gemakkelijk in de schoot van deze regering wordt geworpen, een regering die bewezen heeft master te zijn in het voeren van een niet transparant beleid, een geheel foutieve handeling is. Het land zal er absoluut niet beter van worden. Het volk zal jarenlang de lening moeten terugbetalen. “Wij moeten niet vergeten dat vooral derdewereldlanden, en Suriname is ook een derde wereldland, er niet beter op zijn geworden, ondanks het aangaan van een IMF-lening. Integendeel zijn die landen in een diepere financiële put beland. Cheung ziet helemaal geen toekomst voor Suriname tegemoet met deze IMF-lening.
Zoals is gebleken, heeft slechts de coalitie het besluit genomen om een lening aan te gaan met het IMF. De coalitie heeft dat op eigen houtje bepaald. Hoewel Suriname een democratische rechtstaat is, hebben de beleidsmakers verzuimd een volksreferendum te houden. Ondanks het feit dat het volk zich middels straatdemonstraties heeft uitgesproken dat zij geen IMF wil, gaan de beleidsmakers geheel voorbij aan de wil van het volk.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!