Kanhai vraagt verdachte bewust weg te blijven

Advocaat Irwin Kanhai heeft dinsdag aan kantonrechter Rewita Chatterpal te kennen gegeven dat hij bewust zijn cliënt, Nawin R., gevraagd heeft om weg te blijven van de strafzitting. Volgens de raadsman heeft hij dit gedaan, omdat het Openbaar Ministerie bezig is de verdachte in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur, te vervolgen. Nawin wordt ervan verdacht bij zijn werkzaamheden als ambtenaar een groot geldbedrag te hebben verduisterd. Kanhai voerde aan dat de verdachte op 22 april 2016 door de politie in verzekering was gesteld en op last van het OM reeds op 26 april in vrijheid was gesteld. De bedoeling volgens Kanhai was dat de verdachte binnen een bepaalde periode de verduisterde gelden terug zou betalen, waardoor hij niet verder zou worden vervolgd. “Op 26 april is er een kwitantie uitgeschreven met een bedrag dat identiek is als dat van de tenlastelegging. Dat betekent dat de bedragen volledig zijn terugbetaald.” Volgens de advocaat heeft het OM met zo een afspraak de schijn willen wekken dat de zaken zouden worden afgedaan. Tot verbazing van de verdachte wordt hij toch verder vervolgd. Hij concludeerde dat het OM hiermee in strijd heeft gehandeld met het voornoemde beginsel en hierdoor niet ontvankelijk moet worden verklaard. Op 19 juli heeft de vervolging de gelegenheid op het verweer van de raadsman te reageren. Vooralsnog blijft Nawin op vrije voeten.
FR

error: Kopiëren mag niet!