Centrale Markt al 3 weken onder nieuwe leiding

Edwin Gefferie is al een poosje geen marktmeester meer van de Centrale Markt. Renato Mijland neemt momenteel waar als marktmeester samen met een zekere meneer Ram. De nieuwe marktmeester geeft aan al ongeveer 3 weken deze functie te bekleden. Momenteel is hij met kleine zaken bezig die door de leiding zijn waargenomen onder de markt. Zaken betreffende de nieuwe vergunningen en bepaalde dingen die snel opgelost kunnen worden zoals verstoppingen en kleine karweitjes die snel verholpen kunnen worden. Verder heeft hij vooralsnog geen grote problemen ontdekt. “Ik heb een opdracht gekregen om zaken op orde te stellen dus voer ik mijn taak uit”, zegt Mijland. Verder kunnen standhouders ook hun beklag doen indien er zaken zijn die volgens hen niet goed lopen. De directie heeft in dit kader elke dinsdag en donderdag spreekdagen met de standhouders.
Groenteprijzen zijn omhoog gegaan
Burgers geven aan dat de prijs van groente is gestegen. De leiding heeft dit inderdaad gemerkt. Er is aan de standhouders gevraagd hoe dat komt. Er is aangegeven dat vanwege de aanhoudende regens de oogst niet is wat het wezen moet. Vandaar dat prijzen omhoog zijn gegaan. Binnen de gemeenschap wordt vaker geklaagd dat de prijs van groenten abnormaal omhoog zijn geschoten. Een dame die vaker haar inkopen doet onder de markt zegt dat de huidige prijzen gewoon schandalig zijn. Zo wordt gezegd dat voor vier boulangers men al gauw SRD 25 moet neertellen. Een ander zegt dat een bosje kouseband onder de markt SRD 10 kost. “De tijd dat groenten nog voor SRD 5 verkocht werden lijkt voorgoed voorbij te zijn” zegt de dame. “Er wordt gesproken over bezuinigen, moeten wij als burgers ook hierin bezuinigen” vraagt de dame zich geërgerd af.

error: Kopiëren mag niet!