Zware straffen voorgesteld in brute berovingszaak

Officier van justitie Nirmala Maikoe presenteerde maandag op de strafzitting haar strafvoorstel in een berovingszaak, welke gepleegd is op 28 april 2015. In deze zaak moeten de verdachten Danny E., Dhiradjkoemar M., Regillio P. en Roche D. zich verantwoorden. De vervolging heeft verschillende strafvoorstellen gedaan. Tegen de verdachte Danny heeft zij negen jaar celstraf geëist. Dhiradjkoemar hoorde een straf van acht jaar met aftrek tegen zich eisen. De twee overige verdachten, die eerder in vrijheid zijn gesteld, namelijk Regillio en Roche, hoorden elk een straf respectievelijk van zes jaar en vier jaar tegen zich eisen. Daarnaast heeft het Openbaar Ministerie ook hun gevangenneming gevraagd.
Op die bewuste dag van de beroving belde Dhiradjkoemar met de benadeelde die een neef van hem is. Hij ging op bezoek bij de benadeelde. Kort daarna stapte Danny gewapend met een houwer en een vuistvuurwapen in de woning. Hij kapte de benadeelde bij binnenkomst en gaf hem dreigend te kennen dat de benadeelde hem cocaïne en geld moest overhandigen. De verdachten Dhiradjkoemar en Danny hebben volgens de vervolging ergere vormen van mishandeling toegepast. Dhiradjkoemar heeft de broek van zijn neef gezakt om Danny de gelegenheid te geven om peper voor zijn geslachtsdeel te smeren. Daarnaast werd de peper ook in zijn ogen gezet. Tijdens deze beroving is de benadeelde aantal keren bedreigd met de dood. De dienst van de benadeelde heeft de beroving meegemaakt. Zij is een belangrijke ooggetuige en is inmiddels ook gehoord in deze zaak. Op de vorige zitting heeft zij haar verklaringen gestaafd. Zij heeft de verdachte Dhiradjkoemar, Danny en Roche positief herkend.
De verdachte Danny heeft haar op intieme delen van haar lichaam betast. Dit feit achtte het Openbaar Ministerie wettig en overtuigend bewezen tegen Danny.
Tegen de verdachten Dhiradjkoemar, Roche, en Regillio achtte zij diefstal middels geweldpleging wettig en overtuigend bewezen. De verdachten Danny en Regillio zijn reeds eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten. De advocaten zullen op een ander moment pleiten in deze zaak. Op 20 juni wordt de verdere behandeling voortgezet. De verdachten Dhiradjkoemar en Danny blijven in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!