OW-woordvoerder: “Burgerij moet wat netter zijn”

Percelen Fredrikshoopweg onder water1
Percelen Fredrikshoopweg onder water3Percelen langs de Fredrikshoopweg liggen momenteel onder water. Het probleem wordt gevormd door de verstopte rioolbuizen en de verschillende afmetingen van de buizen doe vaak ook niet op de zelfde en de juiste hoogtes zijn aangelegd. De bewoners langs deze weg kunnen zulks beamen. De buurtbewoners hebben reeds een aantal keren brieven geschreven naar het ministerie van Openbare Werken, zonder, volgens hun enig positief resultaat.
Een aannemer komt volgens de buurtbewoners elk jaar de trenzen ophalen maar haalt alleen gras op. De goten zitten vol met water waardoor toilet en badkamer water van huishoudens niet makkelijk kan lozen. OW op haar beurt is al geruime tijd drukdoende, afwateringswerkzaamheden te verrichten.
De klacht van deze weg is bekend bij het ministerie. Volgens OW woordvoerder Raul Swedo, wordt het heel systeem in kaart gebracht, voor een integrale aanpak.
Er wordt onderkend dat een aantal duikers totaal verkeerd zijn geplaatst. De afdeling Ontwateringswerken is van plan binnenkort een aantal buurten aan te doen, omdat nu is gebleken dat een aantal mensen vaak inritten maken, kanalen en goten dichten zonder duikers te hebben geplaatst. Hierdoor kan het overtollige water heel moeilijk doorstromen.
“De burgerij is zelf ook medeschuldig dat deze problemen ontstaan. De mensen moeten zeker ook wat netter zijn. Men klaagt dat gebieden blank liggen, maar wat constateren wij? Het heeft helemaal niet te maken met de afvoer. Alle kolken zitten goed. Wij hebben gemerkt dat de mensen vuil opslaan langs de weg. Uiteindelijk gaat dat in alle rioolputten zitten. Men vraagt het ministerie niet om dat op te schonen, of men neemt zelf ook niet het initiatief om de zaak op te schonen. Men laat het zo. Met als gevolg dat bij regenval alles klem komt te zitten”, stelt Swedo. De meeste activiteiten die het ministerie de afgelopen tijd qua ontwatering heeft ontplooid komen allemaal alleen door plasticwaren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!