Minister Dikan doet kick-off Gawasa vaktraining

Minister Dikan geeft startsein voor Kick off GAWASA vak training (2)
Minister Dikan geeft startsein voor Kick off GAWASA vak training (3)
Minister Dikan geeft startsein voor Kick off GAWASA vak training (4)
Minister Dikan geeft startsein voor Kick off GAWASA vak training (5)
Minister Dikan geeft startsein voor Kick off GAWASA vak training“Water is een basisvoorziening voor een goed en gezond leven. Helaas hebben sommigen van ons tot nu toe weinig of geen toegang tot gezond drinkwater.” Dit zei minister Edgar Dikan in zijn speech op 6 juni bij de kick-off van de Gawas vaktraining in het dorp Ovia Olo in het district Marowijne. Gawasa staat voor gas, water en sanitair. De Gawasa vaktraining is een onderdeel van het proefproject “Basic Services”( basisvoorzieningen) van het joint project “Technical Support to the Ministry Of Regional Development” tussen de United Nations Development Programme (UNDP) en het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Minister Dikan gaf verder aan dat het proefproject Basic Services een concreet voorbeeld is van deze samenwerking. Het ministerie staat achter het project, omdat de basisvoorzieningen direct bijdragen tot regionaal ontwikkelen en het verbeteren van het woon- en leefklimaat van de bewoners van de districten in het algemeen en dorpen in het bijzonder.
De vaktraining in waterinstallatie zal twee (2) maanden duren en wordt verzorgd door een trainer van Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). Hierbij staat de installatie van een regenwateropvang systeem middels een on the job vak training centraal. Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB) is belast met de voorbereiding en coördinatie van het project. Het Aukaans dorp Ovia Olo in het district Marowijne is als eerste proefdorp gekozen. Middels dit proefproject wil SFOB de awareness vergroten van de doelgroep over de veiligheid – en gezondheidsaspecten in relatie tot drinkwater. Vooraf gaande aan de vaktraining had SFOB in samenwerking met het BOG in de maand april een voorlichtingsweekend “Kibii Alen Wataa” georganiseerd te Ovia Olo.

error: Kopiëren mag niet!