Werknemers DND voeren prikactie

DSC_0370[1]De werknemers van de Dienst voor Watervoorziening (DND) hebben vanmorgen een prikactie gevoerd. De actie werd geleid door vakbondsleider Hugo Blanker. De werknemers barricadeerden de Watermolenstraat. Ook de politie kwam erbij. Uit de verkregen informatie blijkt dat de werknemers momenteel in onzekerheid verkeren, wegens de overname van de verschillende afdelingen in het kustgebied door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), die sinds het begin al onder DND ressorteren. De werknemers weten niet wat er precies zal gebeuren en hoe het zit met de zekerheid van behoud van hun banen. Het gaat om ruim 200 werknemers. Bij zijn aantrede gaf SWM-directeur Marlon Oosterling duidelijk te kennen dat het waterleiding netwerk tot een grotere hoogte komt als de krachten van SWM en DND samen worden gevoegd. Hoe dat precies zal geschieden, en in welke vorm het zal geschieden, moet nog blijken. Oosterling was hoofd van DND voordat hij bij SWM aan het werk ging.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!