Paul Somohardjo: ‘Wij willen de macht overnemen ja’

Voor de partijvoorzitter van de Petjaja Luhur (PL), Paul Somohardjo, is het heel simpel. ‘Wij willen de macht overnemen ja’, sprak hij tegenover Dagblad Suriname. Hoewel hij beide keren niet persoonlijk aanwezig was bij de protestmanifestaties, zegt hij dat deze wel zijn ondersteuning genieten. Andere PL-toppers waren afgevaardigd om aanwezig te zijn. Vanwege andere werkzaamheden kon Somohardjo niet present zijn. Door de coalitie wordt vooral een sneer gegeven aan het adres van de oppositie dat zij middels de acties de macht willen overnemen. Dit wordt beaamd door Somohardjo. Volgens hem betreft het een normale zaak. Vooral tegen de achtergrond dat de zittende regering bewezen zou hebben, niet in staat te zijn het land te regeren. De macht overnemen en samenwerken met alle actoren, waaronder het vakbonds- en bedrijfsleven, dit is een doodnormaal streven in de politiek, legt de politicus uit.
Somohardjo benadrukt dat zij dit willen doen via democratische lijnen. En niet middels het openen van vuur met geweren, wat de president in de jaren ‘80 heeft gedaan. Zo zou president Desi Bouterse ook gezegd hebben dat de oppositie chaos wil creëren in het land. ‘Meneer Bouterse zou de laatste person moeten zijn die over chaos moet praten’, aldus Somohardjo. Hij zegt met klem dat Bouterse de macht heeft overgenomen middels bedrog en misleiding. En dit komt hem duur te staan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!