Vakbondsman Leeflang: “Wij blijven het pad van fatsoenlijkheid volgen”

“Wij opereren vanuit een organisatie met als visie om de regering erop te attenderen dat de maatregelen die zij nu treft voor problemen zullen zorgen bij de werkende klasse.” Dit stelt Vakbondsleider Murwin Leeflang na de protestmanifestatie van de vakbeweging, gehouden op 2 juni. Er zijn verschillende mogelijkheden om de werknemers tegemoet te komen. De vakbeweging bijvoorbeeld praat over terugdraaien van de nieuwe energietarieven, belastingcompensaties ect. Aan de andere kant kijkt ook de overheid uit naar mogelijkheden om de werknemers tegemoet te komen. Daar is er echter nog geen duidelijk beeld van.
De vicepresident zei onlangs in de media dat er momenteel niet zo zeer over loonsverhogingen kan worden gesproken. Dit, omdat de economie momenteel onstabiel is en in een situatie verkeert, waarin er niet precies kan worden vastgesteld wat de verhoging van de lonen precies zal moeten worden. De loonsverhoging komt volgens Leeflang echter direct aan de orde als de koopkracht afneemt. Daar praat de progressieve Vakcentrale C-47, die ook een groep ambtenaren onder zich heeft, vooralsnog niet over. Althans, voor zover bekend.
“Wanneer de koopkracht afneemt, moeten wij direct nagaan wat de oorzaak is. Een van de oorzaken is de economische situatie in het land. De vakbeweging stelt voor om met compensatiemogelijkheden te komen. De vicepresident zou volgens Leeflang behalve de uitleg over de onstabiele situatie, ook moeten uitleggen hoe het land in deze onstabiele situatie is beland. “Hij verzuimt dat te vertellen, waardoor wij deze move van acties moeten doen. Hij moet ons vertellen hoe wij in deze situatie zijn gekomen, wat wij zullen doen om eruit te komen, en hoe wij het zullen doen. Wij waarschuwen de regering dat de armoede alleen maar erger zal worden. Wat men zich vroeger kon permitteren, zal men nu niet meer kunnen. Men zal of moeten sparen ernaartoe, of men zal op rekening moeten kopen”, stelt Leeflang.
De vakbeweging heeft dit kenbaar gemaakt aan zowel de regering als De Nationale Assemblee. Het enige wat men verwacht is dat dit keer tenminste het parlement met respect omgaat met de vakbeweging, gezien dat bij de vorige brief van de vakbeweging, gericht aan de president, niet gebeurde. “Wij als vakbond blijven het pad van fatsoenlijkheid volgen. Wij gaan niet op het podium staan om mensen af te kraken. Het land heeft een probleem, en wij willen gezamenlijk uit deze situatie geraken”, aldus Leeflang.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!