Somohardjo bereid macht over te nemen

Pertjajah Luhur (PL)-fractieleider Paul Somohardjo benadrukte gisteren tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) dat hij, precies zoals andere politici, ernaar streeft de macht van het land over te nemen. “Wij allen streven ernaar om in het machtscentrum te komen. Dus als de president niet kan, is het de rest en Brunswijk die willen overnemen.” Somohardjo benadrukte dat indien het zover komt, het volgens de democratische principes zal gebeuren en niet zoals Bouterse het in de jaren ’80 middels een coup had gedaan. “De president had toen de macht met ‘tek’ a gong’ overgenomen.” Velen zijn geëxecuteerd en ik ben zelf in de gevangenis beland. Toch heeft mijn partij hem amnestie verleend onder de voorwaarde dat hij dat nooit meer zou doen. Sorry, maar hij heeft zich niet verbeterd”, aldus Somohardjo. Volgens de PL-leider heeft hij gelijk na de speech van de president moeten concluderen dat er helemaal geen presentatie was. “Ik had gedacht dat de president ons ‘finie finie’ zou uitleggen ‘sang ai psa anga IMF en sang ai psa anga monie?’ Wordt de koers omlaag gedrukt? De president had ons beloofd: ‘no spang, a koers o saka.” Somohardjo benadrukt dat de totale samenleving de indruk had dat indien het IMF zou komen, de valutawisselkoers automatisch weer omlaag zou gaan. Ondertussen blijft de koers echter stijgen. De politicus vindt het een kwalijke zaak dat het staatshoofd niet behoorlijk uitleg kan geven over zijn financiële puinhoop, maar juist de oppositie komt beschuldigen dat zij het pad van dialoog heeft verlaten en ook chaos in het land wil veroorzaken.
FR

error: Kopiëren mag niet!