Robby Naarendorp: “Pe Dubai go?”

Robyy Naarendorp  Pe Dubai gDe regering heeft zich volgens vakbondsleider Robby Naarendorp de afgelopen periode teveel geconcentreerd op het verkrijgen van de lening van het Internationaal monetair Fonds. Hierbij is volgens Naarendorp geen rekening gehouden met de effecten van de lening. “Men heeft nu die lening en klapt in de handjes. De regering is volgens haar redenering gered. Nu zullen wij de gevolgen zien. Wij worden constant geconfronteerd met arbeiders, die aangeven dat zij de prijzen in de winkels niet meer aan kunnen. Rond eind juni zullen de verhoogde stroomtarieven daarop komen Wij kennen de bestedingsattitude van deze regering. Zal de lening ertoe leiden dat deze samenleving ervan beter zal worden? De geschiedenis herhaalt zich. Het moment figuren uit deze regering aan de macht zijn, moeten wij opnieuw starten”, stelt de vakbondsvoorman.
Naarendorp merkt ook op dat een paar volksvertegenwoordigers niet op een lijn kunnen denken met de mensen die zij vertegenwoordigen. Hij noemde geen namen. “Ik hoor zelfs één zeggen dat oem pina pikien so (doelende op assembleelid Ronald Hooghart). Wij hebben de mensen daar niet gezet om het volk te laten pinaren. Ze zijn geplaatst om verbetering te brengen voor deze samenleving. Een andere komt zeggen dat binnen zes maanden de zaak normaal wordt, zei Naarendorp, doelende op Celcius Waterberg. Men denkt dat men te doen heeft met simpele geesten in deze samenleving.
Volgens Naarendorp doen sommige volksvertegenwoordigers ook voorkomen alsof deze situatie de schuld is van de samenleving. “Misschien hebben ze gelijk, maar wanneer ik een voorzitter van een fractie van een partij hoor, schaam ik me (doelende op Andre Misiekaba). Hij vertelt de samenleving in een interview dat de samenleving ervoor heeft gezorgd dat wij in deze situatie verkeren. Als de reporter vraagt wat hij bedoelt, zegt hij dat wij honderd soorten bruine bonen en honderd soorten pindakaas importeren. Dit, terwijl dit zelfde assembleelid een jaar terug de samenleving vertelde dat wij op weg zijn naar een tweede Dubai. Nu vraag je je af ‘pe Dubai go?’. Je hebt de samenleving voor de gek gehouden om nu te zeggen dat het onze schuld is”, aldus Naarendorp.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!