Familie ontdekt nieuw graf op graf van hun broer

Afgelopen maandag kreeg vader Kalidien de schrik van zijn leven toen hij ontdekte dat precies op de plek waar zijn zoon is begraven, nu ook iemand anders is begraven. Sagawat Ali Kalidien die op 27-12-2013 is overleden, is op 2 januari 2014 te grave gelegd op de openbare begraafplaats te Nieuw Nickerie. De familie Kalidien gaat het graf op gezette tijden schoonmaken. Volgens Naushaad Kalidien, broer van de overledene, heeft hij het graf voor het laatst op 21 december 2015 schoon gemaakt. Daarna zijn ze niet meer op de begraafplaats geweest. Maandag heeft zijn vader besloten om voor het ingaan van de maand Ramadan het graf weer schoon te maken. Bij aankomst bemerkte hij dat er op het graf van Sagawat Ali Kalidien een ander graf van steen vanaf het hoofdeind naar het voeteneind voor ongeveer 60% van de lengte is opgetrokken. De familie had plannen gemaakt om zelf ook het graf van hun zoon en broer met stenen op te trekken en te betegelen. Nu vragen zij zich af hoe verder?
Volgens Naushaad Kalidien heeft niemand hen op de hoogte gesteld hiervan. Zij hebben informatie ingewonnen en het blijkt dat de persoon die nu daar begraven is ene meneer Dilroshan Azadkhan betreft. Hij is sedert 23 maart 2016 op die plek begraven. Broer Kalidien zegt dat zijn broer vanuit Paramaribo was vervoerd door begrafenisondernemer Poesa en dat halverwege, vanaf Wageningen begrafenisondernemer Kasiem het lijk heeft overgenomen en hem te grave heeft gelegd. Wie de andere persoon op dezelfde plek heeft begraven, weet hij voor als nog niet. De familie is van plan deze zaak aan te brengen bij de dc van Nickerie, Wedprekash Joeloemsingh.
Dagblad Suriname nam hierover contact op met DC Joeloemsingh. Hij gaf aan dat er via de bestuursdienst eerst contact opgenomen moet worden met beide families. Verder zal er ook contact opgenomen worden met de twee begrafenisondernemers. Daarna zal nagetrokken worden wie de voorgangers waren, de grafdelver, die meestal wel weten waar de graven liggen en zeker ook de beheerder van de begraafplaats. “We gaan de zaak in ieder geval natrekken en als er correcties moeten komen dan moeten die sowieso komen. Waarschijnlijk ligt het ene graf op een verkeerde plek, ” zegt de DC. En wie na onderzoek verkeerd blijkt te liggen moet zeer zeker verplaatst worden. Er zal dan met de PG in deze gesproken moeten worden om de mogelijkheden te bekijken want dan gaat de persoon opnieuw begraven moeten worden.
De dc zegt dat er al geruime tijd stukken naar RGB zijn gestuurd met het verzoek een ander begraafplaats aan te wijzen en wel te Waterloo. “Ik had namelijk als dc aan de bel getrokken, omdat de begraafplaats van Nieuw Nickerie zo goed als vol zit. Van de week was ik nog bezig het weer op te pakken omdat zij de stukken niet kunnen vinden. In het verleden heeft men geen goede administratie op na gehouden waardoor het heel moeilijk is om graven en hun juiste gegevens na te trekken”, aldus dc Joeloemsingh .

error: Kopiëren mag niet!