Politieman vermist na bootongeluk

De agent van politie derde klasse M. van het Regio Bijstandsteam (RBT-Oost) wordt vermist na een bootongeluk te Poesoegoedesoela. Zeven leden van het RBT-oost zijn maandagochtend vertrokken naar Stoelmanseiland. Omstreeks 18.45 uur kreeg men de melding van dit ongeluk. De leden zijn naar het gebied gerukt om een vuurwapengevaarlijke verdachte over te brengen naar Paramaribo. Tijdens deze missie is het vaartuig gezonken ter hoogte van bovenvermelde soela. De overige politiemannen hebben zich in veiligheid gebracht. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De brandweer is bezig met de zoekactie. Dit is het tweede incident, waarbij politieleden betrokken zijn bij een bootongeluk. Bij de eerste keer verloor men alle foerage en bezittingen, maar bleven de inzittenden veilig.
De overige leden die het ongeluk hebben overleefd, hebben inmiddels hun ongenoegen geuit bij de leidinggevenden. Naar hun mening wordt er niet intensief genoeg gezocht naar hun vermiste collega. Ook hekelen ze het feit dat de familie van de vermiste nog niet formeel op de hoogte is gebracht van dit incident.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!