Ouders Stoelmanseiland barricaderen vliegveld

Om hun ernstige misnoegen te uiten over het uitblijven van onderwijs voor hun kinderen hebben de ouders op Stoelmanseiland gisteren de landingsbaan van het vliegveld gebarricadeerd. Zij hebben lege olievaten op de baan gelegd, waardoor het moeilijk werd voor vliegtuigen om te landen. Indien Paramaribo geen noemenswaardige reactie geeft, zal de actie vandaag worden voortgezet. De ouders zeggen massaal op te komen voor hun kinderen, die dreigen een schooljaar te verliezen vanwege de staking van het schoolpersoneel op het VOJ Stoelmanseiland. De leerkrachten hebben op dit moment allen de schoononderzoeken onder streng protest voortgang laten vinden. Zij voeren actie vanwege het uitblijven van elektriciteit op het eiland. Sinds de onderwijsgevenden na de paasvakantie terug zijn in het dorp is de stroom twee dagen daarna tot heden uitgevallen. Hierdoor kunnen zij zich in de avond niet goed voorbereiden op de lessen van de volgende dag.
Ressortraadslid van het gebied, Lilian Deel, zegt dat de overheid snel wat moet doen om de dieselgenerator weer aan het praten te kijken. Deel en de lokale schooldirecteur zeggen dat de voedselproducten van de leerkrachten bederven zonder goede koeling. Leerkrachten nemen normaliter genoeg producten meer voor vier weken. Deze moeten in de koelkast. Deel zegt dat het uitblijven van brandstof het werk inderdaad moeilijk maakt. Zij heeft tevergeefs geprobeerd contact te maken met de districtscommissaris van het gebied. “Daarom heb ik maar contact gemaakt met assembleelid Rudolhp Zeeman. Vervolgens heeft Zeeman geprobeerd de overheid in Paramaribo te contacten, echter zonder resultaat.”

error: Kopiëren mag niet!