Soemita heeft nimmer ingestemd met versterking aan Sapoen

Willy Soemita, voorzitter van de Kerukunan Tulodo Prenatan Inggil (KTPI), zegt aan Dagblad Suriname dat hij nimmer heeft toegestemd dat zijn partij versterking zal geven aan de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. “Ik weet niets over een samenwerking. Men is te voorbarig als de tweede, derde en vierde lijn van een partij met elkaar praten en men concludeert daaruit dat er al een samenwerkingsverband is ontstaan. Bovendien ben ik wel de partijvoorzitter, maar zijn er ook andere mensen binnen de leiding van de KTPI die een besluit hierover moeten nemen.” De politicus benadrukt dat hij op dit ogenblik helemaal niet denkt aan een samenwerking met de HVB, omdat hij nog steeds niet weet of het hier om een deel van de Pertjajah Luhur (PL) gaat of een zelfstandige politieke organisatie. Indien de groep daadwerkelijk overgaat tot het oprichten van een eigen partij, dan pas kan er serieus gesproken worden over een samenwerking. “Wij gaan ons niet inlaten met strubbelingen, die binnen een bepaalde partij plaatsvinden. Vooral als deze zelfs bij de groene tafel terecht zijn gekomen. Het is ook niet onze stijl om ons in te laten met andere partijen.” Na de maand Ramadan of wel vastenmaand zal de KTPI wel van zich laten horen. De KTPI-voorzitter geeft aan dat het wel zou kunnen dat hij gesprekken met andere partijen heeft gevoerd. Het kan volgens hem een gesprek zijn geweest om de gevoelens van elkaar te testen over de huidige politieke situatie in het land. “Dat is iets dat gebruikelijk is”, aldus Soemita

Samenwerking met Wangsabesari nog gevoelig

Sapoen onthulde zondagavond tijdens de hervormingsmanifestatie van de partij aan de Javaweg dat naast de KTPI, ook de PDO van Waldi Nain en de Nieuwe Stijl KTPI (NSK) van Oesman Wangsabesari versterking aan de HVB zullen verlenen. Over een samenwerking met de NSK van Wangsabesari, die ook uit de gelederen van de KTPI is ontstaan, is Soemita gevoelig. De KTPI is momenteel samen met de Abop en PDO in een samenwerkingsverband in de Alternatieve Combinatie (AC). Volgens Soemita is het een feit dat de partij bij de afgelopen verkiezingen slecht heeft gescoord en dus niet in het parlement vertegenwoordigd is. Wat dit betreft, zijn er geen verdere concrete afspraken gemaakt, maar is er wel af en toe contact met elkaar.
FR

error: Kopiëren mag niet!