Inbraak bij Ester Stichting; subsidie na ontvangst binnen twee dagen ontvreemd

De politie van Nieuwe Haven kreeg donderdagmorgen rond 07.15 uur een melding met betrekking tot een inbraak aan de Emile Boutersestraat bij de Ester Stichting. De inbraak werd ontdekt door de medewerkers. Dagblad Suriname sprak hierover met directeur Liefda Somo van de Ester Stichting. Zij vertelde dat zij zoals dagelijks gewend voor zeven uur aan het werk was. Er waren personeelsleden buiten. Omdat zij de eerste persoon was die ook over de sleutel van het pand beschikt, deed zij de deur open. Het personeel ging naar binnen. “Terwijl ik bezig was mijn tas uit de auto te halen, werd mij medegedeeld dat er waarschijnlijk was ingebroken. Ik ben toen gelijk met het personeel naar binnen gegaan en zag shutters op de grond liggen. Ik sommeerde iedereen om naar buiten te gaan en van buiten uit heb ik de politie ingeschakeld. Ook het ministerie van Sozavo is op de hoogte gesteld. Ik heb goede ondersteuning gehad van het ministerie en van mijn personeel.”
De criminelen zijn via een achterdeur het gebouw binnengedrongen. Via het plafond zijn ze in de financiële afdeling terechtgekomen. Uit de kluis hebben de inbrekers bijkans SRD 30.000 en ongeveer Euro 600 meegenomen. Het gebouw heeft geen camera-installatie. “Wij leven van subsidie en donatie. Het is niet zo dat wij eigen inkomsten hebben. Ik vind het erg dat onze subsidiegelden binnen twee dagen is buitgemaakt. Dit geld was bestemd voor inkopen om te overleven. Ik hoop echt dat iets aan het licht komt”, aldus Somo.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!