Gajadien: Dwang verliest effect op dwangmatig aanwezigen NDP vergadering

Tijdens de afgelopen informatiebijeenkomst van de NDP waren er nogal wat lege stoelen te bespeuren. Dit is ongewoon voor een NDP vergadering. Ongewoon was ook het feit dat de aanwezigen vroegtijdig en wel tijdens de speech van president Desire Bouterse, tevens NDP voorzitter, de zaal verlieten. “Een vergadering van de NDP zegt mij doorgaans niets”, zegt parlementslid Asiskumar Gajadien ten aanzien hiervan. “We zien dat mensen ingezet worden om vanuit de districten naar de vergadering toe te gaan.
De mensen worden zelfs bedreigd met ontslag als zij niet naar de vergaderingen gaan. Als op allerlei dwangmatige manieren mensen naar de vergadering worden getransporteerd kan je nu alleen maar stellen dat die ondersteuning van die mensen is komen weg te vallen. Men is langzamerhand kennelijk tot het besef gekomen dat de NDP en voornamelijk de president, de samenleving voor de gek heeft gehouden. Het kan best dat de mensen die dwangmatig zijn aangevoerd gewoon vertrokken zijn nadat ze al hun presentie getoond hadden”. De rek is er volgens Gajadien zodanig uit dat zelfs dwang geen effect meer heeft op de mensen omdat ze weten dat ze toch voor de gek worden gehouden.
Over enkele dagen houden de vakbeweging en het bedrijfsleven weer protestdemonstraties. De president heeft ondertussen aangegeven dat geen enkele protestgroep hem weg kan krijgen. Dit zei hij tijdens de bewuste bijeenkomst waarbij de aanwezigen wegliepen. Een president zal volgens Gajadien nooit zeggen dat hij weg gaat omdat het volk op straat komt ‘maar desondanks hebben regeringen in de wereld het veld wel moeten ruimen voor de wil van het volk’. Als de regering zaken doet die voorgeschreven worden van buitenaf dan is dat volgens Gajadien een indicatie dat de regering Bouterse geen controle meer heeft over het land en dat men er nu alleen maar naar uitkijkt hoe de middelen die zullen binnen komen door corruptie te vernietigen. De acties hebben daarom nog steeds zin om hier een halt aan te kunnen brengen.
Gajadien geeft aan dat de regering misschien strategieën kan aanwenden om de samenleving bang te maken om acties te voeren. “Maar als de samenleving het niet alleen in de zak maar ook in de maag voelt dan zal zij uiteindelijk niet bang zijn om acties te voeren”. Nu zijn we volgens Gajadien op het punt gekomen dat het volk ziet dat zij dagelijks door de president word voorgelogen. “Hiervan zijn er nu voorbeelden te over en het vertrouwen in de regering is komen weg te vallen. Het volk zal een keuze maken tussen de leugens van de president of opkomen voor hun rechten”.

error: Kopiëren mag niet!