Personeel St. Vincentius Ziekenhuis nog niet betaald

De salarissen van het personeel van St. Vincentius Ziekenhuis zijn nog niet in orde. “We hebben nog vandaag en morgen om het voor elkaar te krijgen”, zegt de algemeen directeur, Manoj Hindori. Voor 1 juni moeten de salarissen betaald zijn. De directeur gaf gisteren echter nog te kennen dat zaken nog niet rond waren. “We blijven koortsachtig bezig om zaken op tijd rond te krijgen. Het is het bekende verhaal, waarbij we afhankelijk zijn van de stortingen van de verzekeraars wat vooralsnog niet heeft plaatsgevonden.” Volgens Hindori is het ook niet precies bekend hoeveel het ziekenhuis van elke verzekeraar gaat krijgen. Doordat er altijd een tekort is, is het ziekenhuis afhankelijk van de toestemming van de bank, die wederom een lening moet geven om het verschil te dekken. “Het is elke eind van de maand hetzelfde liedje, waarbij je moet tellen wat je binnenkrijgt van de verzekeraar en hoeveel het verschil bedraagt.”
De directie vooral ervaart dit als erg lastig. “Je wil het personeel hun salaris geven, omdat dat het minste is waarop ze recht hebben. Mensen hebben gewerkt en hebben ook hun verplichtingen die zij moeten nakomen. Om in onzekerheid te leven als je je salaris eind van de maand wel krijgt of niet is enorm vervelend.” De directeur zegt dat het erg frustrerend is om zo te werken. Echter blijft directeur Hindori hoopvol dat er nog tijdig betaald kan worden. Tijdig betekent dus vandaag of morgen. Indien er op 31 mei 2016 nog niet gestort zal zijn, zal het bestuur in overleg moeten gaan met de bond. Via de bond zou er dan een beroep gedaan moeten worden op het personeel om zo lang als mogelijk de dienst voort te zetten. De directeur wil niet zo ver gaan en zegt echt te hopen dat de gelden hooguit morgen uitbetaald kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!