Acute hulpverlening SEH tot nader order op laag pitje

Vanwege een struktureel tekort aan personeel bij de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is de (acute) hulpverlening van SEH/AZP op een lager pitje gezet. Het ministerie van Volksgezondheid doet daarom een dringend beroep op de gemeenschap om slechts in die gevallen naar de SEH te gaan waarbij de nodige hulp niet door de huisartsenpraktijk geboden kan worden. Maak tijdens de gebruikelijke openingstijden zoveel als mogelijk gebruik van de huisartspraktijken en daarbuiten van de wachtdienstregeling van SZF en RGD, alsook de avondpoli De Poort van Diakonessenhuis, en de spoedpost van RKZ, Joshua Medical Centre en Libi Makandra. Voor ambulance dienst verlening blijven de overige deelnemers van het emergency response gebeuren hun rol uitvoeren, en verlenen daarbij tegelijk volledige assistentie aan de SEH. De RGD en de Medische Zending zijn op de hoogte gesteld van vermelde situatie. Voor de wachtdienstregelingen volgt u zoveel als mogelijk de mediaberichten of kontakt het nummer 148. ‘Let wel. Deze situatie geld tot nader orde’, aldus het minister van Volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!