Girjasing gelooft niet in crisisprogramma onder Bouterse

DNA-lid Sheilendra Girjasing (VHP) heeft vanwege zijn diepe teleurstelling in de regering Bouterse naar eigen zeggen niet de moeite genomen om het door de regering gepresenteerde crisisprogramma door te nemen. “Met Bouterse aan het roer geloof ik niet in het crisisprogramma”, zegt de volksvertegenwoordiger. De kern van het crisisprogramma zou volgens hem moeten zijn dat Bouterse weg moet. “Bouterse is alleen goed om sprookjes aan kinderen te vertellen voor het naar bed gaan. Een crisisprogramma met Bouterse zal niet werken.” Als Girjasing de tweede termijn van de regering Bouterse evalueert, vandaag, een jaar na de verkiezingsdag, dan komt hij tot de conclusie dat president Bouterse ‘krabu anu’ heeft’. “Hij is de rampzaligste president voor Suriname”, stelt Girjasing, die verder aangeeft dat Suriname na een jaar regering Bouterse is vervallen tot de bedelstaf. President Bouterse kan volgens hem alleen een land besturen als hij ‘veel geld’ heeft. “Hij komt elke keer onder ideale omstandigheden aan de macht en dan verkwist hij al het geld waarna vervolgens anderen de chaos moeten opruimen”, stelt het DNA-lid. Dit beeld zien we volgens Girjasing al sinds de jaren ’80. De huidige economische situatie was naar zijn mening daarom wel te voorspellen, aangezien Bouterse de ‘attitude’ zou hebben om niet met geld te kunnen omgaan. “We hebben zoveel offers gebracht. Deze regering is gestart met US$ 1 miljard en heeft er een chaos van gemaakt en vandaag moeten 500.000 Surinamers het gelag betalen”, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!