Flamboyant Park en Abop hadden nog geen overeenstemming over massameeting

De politieke Partij Abop heeft voor zondag 29 mei 2016 te Flamboyant Park een massameeting gepland, althans aangekondigd. Dagblad Suriname sprak in dit verband gisteren met de exploitant van Flamoyant Park, Haridath Mathura, over de voorbereidingen richting die dag. De exploitant stelde dat er op 29 mei geen enkele massameeting in Flamboyant wordt gehouden. Overigens is Flamboyant Park op 28 mei bezet. Op zaterdag is Flamboyant Park gast van een reggaeshow. Dat betekent dat er noch op vrijdag (opzet), noch op zaterdag (show) en noch op zondag (opruiming) ruimte is voor een massameting.
Op de eerste plaats hebben de partijen niets besproken. Er is geen enkel contract getekend. Er is geen toestemming verstrekt om een massameeting te houden, waarmee er een vergunning moet worden aangevraagd. “Ik had ze wel uitgenodigd om erover te komen praten, maar niemand is geweest. Ik zelf kan ze ook niet bereiken. De massameeting is al aangekondigd en op zo een manier kan ik geen toestemming verlenen”, stelde Mathura in de ochtend. Abop-topper Marinus Bee geconfronteerd met hetgeen Mathura stelt, verwees de krant naar de voorzitter van de partij. Voorzitter Ronny Brunswijk was niet te bereiken voor een reactie.
Later op de dag vernam de krant dat Abop contact met Mathura heeft opgenomen. Er werd afgesproken dat beide partijen vandaag tot een vergelijk komen. Abop wil om 15.00 uur al starten met de instroom van haar aanhang. Het was voor Mathura niet duidelijk hoe Abop op zondag Flamboyant Park vrij wil krijgen, terwijl de plek tegen zondag nog niet opgeruimd is. Abop heeft het volgens Mathura op zich genomen om ervoor zorg te dragen dat de plek zondag opgeruimd is.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!