Erwin Linga: “Energietarieven niet door keel samenleving geduwd”

Assembleelid Erwin Linga (NDP) vindt de pogingen van de vakbeweging om strijd te leveren tegen de verhoogde energietarieven geen gezonde zaak. Volgens de Linga zijn de energietarieven niet eenzijdig door de keel van de samenleving geduwd, maar had het parlement reeds bij de goedkeuring van de energiewetten kamerbreed ervoor gestemd dat subsidies op de energietarieven zouden worden afgeschaft om zodoende de energiesector weer gezond te maken. “Dit was reeds voordat de regering op de deur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was gaan aankloppen”, stelt de politicus. De parlementariër onderkent dat de afschaffing van de subsidies ervoor heeft gezorgd dat de burgerij forse bedragen moet gaan betalen. Dit kan echter onder controle worden gebracht door zelf te bepalen hoeveel men wil verbruiken. “Bovendien blijft een groot deel van de mensen, de sociaal zwakkeren, gevrijwaard van de verhoging.” De politicus benadrukt dat wat de verhoging van de watertarieven met 20% betreft, hij op dit moment nog niets wil zeggen, totdat het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen met een officiële berichtgeving komt.
Delen Sipaliwini zonder stroom
Linga zegt dat Sipaliwini afhankelijk is van brandstof vanuit de overheid om voor stroomvoorziening middels generatoren te zorgen. Op dit moment is er wederom een tekort aan brandstof, waardoor er weer geen stroom is.
FR

error: Kopiëren mag niet!