Advocaten vragen vrijspraak in moordzaak Adhin

De advocaten Irvin Kanhai, Shefani Amirkhan en Anand Soechitram hebben maandag elk gepleit in de moordzaak van de 55-jarige taxichauffeur Dharmradj Adhin. Op 29 maart 2015 werd het ontzielde lichaam van Adhin in een trens langs de Mawakaboweg aangetroffen. Zijn gedumpte auto werd vervolgens gevonden in het Blauwe Meer langs de Martin Luther Kingweg. In deze levensberovingszaak staan zes verdachten terecht, van wie twee nog in detentie zitten. De overige vier, te weten Radjinderkoemar N., Ameeth H., Allan W. en Vavendra D., zijn gedurende het proces voorlopig in vrijheid gesteld. Op de vorige zitting heeft het Openbaar Ministerie tegen de verdachte Vishal K. een straf van zestien jaar geëist en tegen Kavish H. vijftien jaar met aftrek.
Tegen de verdachte Vavendra heeft de officier vrijspraak geëist, terwijl tegen Ameeth H. en Allan W. respectievelijk tien om vijftien jaar cel werd voorgesteld. Radjinderkoemar N. riskeert een jaar cel. Naast het strafvoorstel heeft de vervolgingsambtenaar ook hun gevangenneming gevraagd. Kanhai was de mening toegedaan dat de officier in deze zaak niet ontvankelijk moet worden verklaard. Zij heeft de vervolging van één van de verdachten, een zekere Kees, niet voortgezet, terwijl hij het brein was van deze daad. Hij had juist het plan beraamd om Adhin te beroven. Volgens Kanhai heeft het OM in strijd met de beginselen van goed bestuur gehandeld. Ook merkte Kanhai op dat de dagvaarding nietig moet worden verklaard. Hij verzocht al met al om zijn cliënten te willen vrij spreken en het OM niet ontvankelijk te verklaren. Ook advocaat Soechitram verzocht om zijn cliënt Vishaal te willen vrijspreken. Volgens deze raadsman heeft zijn cliënt de belastende feiten op zich genomen om zijn overige familie die in deze zaak vast zaten, vrij te krijgen. Er was een zekere druk op de verdachte. Hij heeft vanaf het prille begin ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan de hem ten laste gelegde feiten.
Advocaat Amirkhan zei dat haar cliënt, Radjinderkoemar, van money laundering en inbraak verdacht wordt. Tegen hem is een jaar gevangenisstraf geëist en zijn gevangenneming. De raadsvrouw verzocht de rechter om haar cliënt te willen vrijspreken. De verdachte woonde in met het slachtoffer. Hij geeft toe in de wagen van Adhin te hebben ingebroken. Hij had een fors geldbedrag meegenomen en met dat geld had hij een auto op naam van Vavendra gekocht. Vavendra wist niet dat het geld afkomstig was van een misdrijf. Hij dacht dat Radjinderkoemar met zijn spaargeld de wagen had gekocht. Kantonrechter Sieglien Wijnhard stelde de behandeling uit naar 11 juli. Officier Nirmala Maikoe zal op de volgende zitting haar repliek houden en reageren op de verweren van de raadslieden. Vishal en Kavish blijven in arrest. De overige vier werden aangezegd om aanwezig te zijn op de zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!