Marinus Bee: “Wij kunnen niet blijven zitten”

Bij de protestmanifestatie van 13 mei had de politieke partij Abop haar mensen niet gevraagd om de straat op te gaan. Volgens partijvoorzitter Ronny Brunswijk heeft de actie wel ondersteuning en solidariteit genoten van de Abop, echter heeft de partij geen leden gemobiliseerd. Volgens Abop-topper Marinus Bee hebben niet alleen gewone leden, maar zelfs toppers van de partij fysiek geparticipeerd in de actie. Abop wacht het moment van politieke manifestaties af om vanuit de politiek een grotere bijdrage te leveren. Bee stelt dit omdat hij de mening is toegedaan dat de regering geen dialoog wil hebben.
Massameeting Abop op 29 mei
Er is een massameeting van de Abop gepland voor 29 mei 2016, te Flamboyant Park, waar de partij het afgelopen jaar sinds de verkiezing zal evalueren. Daar zal de partij kenbaar maken hoe zij de toekomst tegemoet zal treden. “We weten dat iedereen het voelt. Je kunt niet afgaan op het woord van deze regering. Iedereen die samenwerkt met deze regering, voelt zichzelf na een tijdje gepakt. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven is het meest recent en sprekend voorbeeld daarvan. Wij weten niet als er nog ruimte is om te praten. Maar wij wachten nog op het plan van de regering over haar visie. Wij hebben geduld. Maar wij zijn volksvertegenwoordigers en het geduld raakt op bij het volk. Wij hopen dat het volk ons niet in een bepaalde hoek drukt, zodat wij gelijk in actie hoeven te komen. Als de regering echter alle deuren dichtslaat, kunnen wij ook niet blijven kijken tot het land verzuipt”, stelt Bee.
Bee is zeer positief gestemd over de massameeting van de Abop. Vooral tijdens crisisperiodes wil de achterban van elke partij korte lijnen hebben met zijn voorhoede. De leiding geeft richting aan de strategieën, maar volgens de Abop zal dat in overleg met de achterban moeten gebeuren.
“Wij kunnen niet blijven zitten. Als de Nationale Democratische Partij (NDP) in de oppositie was, zou het anders zijn. Men kent de tijd van Venetiaan nog. Het was niet eens zo erg. Hoeveel keren was de NDP toen niet op straat?”, stelt Bee. Ook de NDP en de Verenigde Hervormingspartij (VHP) hebben massabijeenkomsten gepland. De NDP houdt naar verluidt haar bijeenkomst op 28 mei in Ocer, alwaar het staatshoofd het eerste jaar van verkiezingswinst zal evalueren. Uit de verkregen informatie zal de NDP-voorzitter de tegenslagen en ‘voorbeeldige’ zaken bespreken. Bee hoopt dat de voorzitter ook als één van de negatieve zaken meeneemt dat hij als president weinig naar het parlement komt om met de volksvertegenwoordiging te praten. “Als hij dat goed had gedaan, kon hij dat meenemen als één van de voorbeeldige zaken. Dat is jammer genoeg één van de negatieve zaken”, aldus Bee.
Om Ocer goed bezocht te kunnen krijgen, is de NDP volgens bronnen van Dagblad Suriname al geruime tijd in het veld voor mobilisatie. De VHP houdt haar bijeenkomst ook op 28 mei, maar in het VHP-centrum in het rijstdistrict Nickerie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!