Girjasing: “Volk moet massaler dan normaal stem laten horen”

Volksvertegenwoordiger Sheilendra Girjasing heeft gisteren met verbazing vernomen dat de energietarieven van de EBS, zoals door de regering aangekondigd per 1 mei, normaal worden doorgevoerd. De president had de verhoging van de tarieven onlangs aangehouden. Wat Girjasing hindert, is dat de regering en de president, niemand melden dat die mededeling niet van kracht is en de tarieven normaal worden geïmplementeerd. “Het volk heeft geprotesteerd en men heeft er lak aan. Dit is precies de mentaliteit van deze regering en met name de politieke partij NDP. Zo zijn ze. Ze geven ons even rust om te praten, maar gaan achteraf toch hun tarieven doordrukken”, zegt Girjasing. Deze regering zal volgens Girjasing niet in staat zijn het land door deze crisisperiode te leiden, ‘omdat zij niet doet wat ze zegt’. “Het volk moet nu massaler dan normaal zijn stem laten horen en niet luisteren naar de ‘krabita vakbondsleiders’ die niet willen meedoen. Er is genoeg reden om de stemmen weer te laten horen. Het zijn juist de mensen die vandaag de dag zeggen ‘laat de regering maar doen’ die het zometeen zullen voelen in hun portemonnee”, stelt Girjasing.
‘Wat vast staat, is dat de haast om de tarieven op te schroeven, een eis is van het Internationaal Monetair Fonds. Het blijkt nu dat, zoals de minister van Natuurlijke Hulpbronnen dit gerucht onlangs tegensprak, het nu als een feit gepresenteerd wordt als effect op het maandelijkse inkomen van de Surinamer.’ Critici hebben geen goed woord over voor deze wijze van handelen, aangezien er nog geen structurele hervormingen zijn gepleegd binnen de EBS voor efficiëntere operaties en vooral geen aandacht wordt geschonken aan de grote corruptieschandalen binnen het staatsbedrijf.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!