Bewakingsbedrijven en schoonmaakbedrijven zijn wachten beu

Op woensdag hebben medewerkers van bewakingsbedrijven en schoonmaakbedrijven een petitie ingediend bij minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De mensen zijn ongeveer een jaar niet uitbetaald en geven aan de situatie beu te zijn. In de petitie is aangegeven dat de medewerkers van de schoonmaak- en bewakingsbedrijven al enkele maanden niet zijn uitbetaald door hun werkgevers. Zij vragen zich in dit kader af als men zich wel bewust is wat het betekent om maanden zonder inkomen te zitten. Het betreft in deze alleenstaande moeders en vaders, die alleen de kostwinners zijn in het gezin.
De groep stelt te begrijpen dat het uitblijven van betaling komt door de hele trage en late betaling vanuit de overheid, waardoor de bedrijven in hele moeilijke financiële situaties zijn terechtgekomen en dus niet in staat zijn hun verplichtingen na te komen. De groep zegt ten einde raad te zijn, omdat het zolang uitblijven van de betaling ertoe leidt dat zij uit hun huizen gezet zullen worden, omdat zij de huur niet kunnen betalen of dat stroom en water afgesloten kunnen worden. De werknemers verzoeken het ministerie eraan te werken dat de maandenlange achterstand ingehaald wordt. Het achterstallige bedrag ligt in de miljoenen. Volgens bronnen bedraagt dit vermoedelijk rond de SRD 26 miljoen. Tot op dit moment zijn er geen acties aangekondigd. De werknemers voeren hun werkzaamheden normaal uit. Het is niet bekend welk actiemodel ingezet zal worden indien er geen gehoor wordt gegeven aan hun verzoek, evenals hoe lang de groep nog zal wachten.

error: Kopiëren mag niet!