Twee kinderen gebrand door hete olie

Twee gezinnen die in een huurwoning aan de Nieuwe Domineestraat wonen, hebben maandagmiddag de politie ingeschakeld. Ter plekke aangekomen trof de politie twee kinderen elk van vier jaar aan. Een jongen en een meisje hadden brandverwondingen opgelopen. De jongen was het meest gebrand. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Het meisje is poliklinisch behandeld. Uit het onderzoek blijkt dat het om een hoogbouwwoning gaat, waarbij een gezin de bovenwoning heeft verhuurd en een ander gezin de benedenverdieping. Beneden waren de dochters van respectievelijk15, 17, 20 en 23 jaar thuis samen met de twee slachtoffers. De dochters waren bezig te koken, zegt een buurbewoner aan de krant. Op een gegeven moment hoorde de buurtbewoner lawaai. Haar dochter is poolshoogte gaan nemen en zag de brandverwondingen en heeft gelijk daarna haar ouders doorgegeven dat er brand was. Vermoedelijk vergat degene die kookte de pot op het vuur. Er bleek een pot met olie op vuur te zijn gezet. Op een gegeven moment moet de pot vlam hebben gevat, waarbij een andere zus het vuur heeft opgemerkt. Zij pakte de pan en rende daarmee naar buiten. Op het balkon zaten de twee kinderen te spelen. Terwijl de oudere dochter met de pan naar buiten rende is zij uitgegleden, omdat de vloer vanwege de regen nat was. De pan met hete olie kwam op de twee kinderen terecht. De jongen is het meest gebrand door de hete olie. Hij is momenteel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!