Tout Lui Faut Middenweg onbegaanbaar

Tout Lui Faut Middenweg onbegaanbaar (2)
Tout Lui Faut Middenweg onbegaanbaar (3)“Triest, zorgwekkend, erg. Je komt woorden tekort om de slechte wegsituatie van de Tout Lui Faut Middenweg Zuid, het zandgedeelte, te beschrijven. Ook al is de weg droog, door de vele kuilen is het zelfs moeilijk lopen op de weg.” De ressortraad van Houttuin bracht een veldbezoek aan dit gebied, nadat bewoners aan de bel trokken. “We willen dat de weg verhard wordt, want egaliseren helpt niet meer. De weg verkeert al jaren in een slechte staat. Wil je een duurzame oplossing, dan moet je verharden’, meent Marvin Z.. Hij woont er 6 jaar op een project in deze weg. De Tout Lui Faut Middenweg is een zijstraat van de Martin Luther Kingweg. De straat heeft heel veel projecten, waar er flink gebouwd is. Marvin toont een offerte van een autoherstelwerkplaats, waar hij zijn onderstel wil laten repareren. ‘Ik heb het drie maanden geleden al gedaan voor SRD 2.000, nu moet ik weer SRD 3.500 betalen. Dat komt door de slechte wegsituatie, maar ik kan er niets aan doen. Ik moet naar het werk rijden en ik heb een personenauto en geen terreinwagen’, geeft hij aan. ‘Ik wil deze zaak niet zo laten en tot het uiterste gaan.’
Volgens de ressortraadsleden van Houttuin hebben ze op 9 mei al een brief gericht naar de dc van Wanica voor spoedige aanpak van deze weg. ‘Tot nu toe hebben we niets gehoord, noch minder is er iets gedaan’, zeggen ze. ‘We hebben de bewoners voorgesteld om handtekeningen te verzamelen om kracht bij te zetten aan het verzoek’, zeggen de raadsleden.
In het veld kwam Dagblad Suriname een bewoner tegen, die op eigen houtje het initiatief heeft genomen om de slechte wegsituatie aan te kaarten bij de minister van Openbare Werken en DNA-voorzitter Jenny Simons. Initiatiefnemer Antonio Refos heeft 239 handtekeningen van buurtbewoners verzameld en in een brief vervat, die hij ook op 9 mei gestuurd heeft naar de OW-minister en de DNA-voorzitter. ‘Maar ik heb tot nu toe niets vernomen.’
Op een personenwagen, waarin ook een baby ligt, rijdt een vrouw stapvoets naar huis. “Ik moet dit elke dag doen en meerdere keren. Ik moet een weg banen tussen al de kuilen’, zegt ze. ‘En door deze slechte situatie hebben ze het vuil ook niet opgehaald zaterdag.’ Deze vrouw woont in één van de vele projecten van de Tout Lui Faut Middenweg. In de projecten wordt er geen vuil opgehaald. De bewoners zetten hun vuil op de hoek van de straat, waar ze hopen dat de vuilwagen het ophaalt. Maar doordat deze week de vuilniswagen niet is gekomen, is er een enorme troep ontstaan, doordat honden de vuilzakken hebben bewerkt.
“Mijn kinderen gaan naar de universiteit. Ze moeten meestal twee keer van huis voor hun studie, maar dat lukt niet meer vanwege de slechte weg. Ze slapen gewoon in de auto op de universiteit, om zo de tijd door te brengen voor hun volgende activiteit’, legt een vrouw op middelbare leeftijd uit. ‘Breng snel, ik ga elk initiatief ondersteunen.’ Ze zet snel haar krabbel op de brief namens de buurtbewoners. ‘Ik moet ook dagelijks langs deze slechte weg naar het werk.’

error: Kopiëren mag niet!