Rusland: “IMF heeft de huidige regering op de knieën gekregen”

NPS-topman Gregory Rusland
NPS-topman Gregory Rusland
In eerste reactie op de persverklaring van de regering over het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geeft NPS-voorzitter Gregory Rusland aan dat duidelijk is komen vast te staan dat de regering geen kant meer uit kan en aan de verwachtingen van het IMF moet voldoen. “Een van de eisen is de afschaffing van subsidies aan parastatalen en daarmee o.a. verhoging van de elektriciteitstarieven. We merken dat de regering onder druk van het misnoegen geuit vanuit de samenleving de tarieven heeft aangehouden. Echter bleek dat op basis van dit besluit het IMF haar vergadering ter behandeling van de Surinaamse lening niet door heeft laten gaan op 13 mei en het thans duidelijk is dat de noodzakelijke ondersteuning die de regering deze maand wil ontvangen, namelijk 80 miljoen US$, niet in gevaar gebracht mag worden”, zegt Rusland. De regering zal volgens Rusland zoals eerder gezegd alles doen wat het IMF verlangt, “al zal dat leiden tot verdere verarming van het volk”. Hierbij wordt bevestigd dat het IMF de huidige Surinaamse regering op de knieën heeft gekregen voor wat haar verdere ontwikkelingsrichting betreft en dat is een kwalijke zaak. Surinamers zullen volgens de NPS-voorman moeten nagaan hoe zij als volk dit gegeven in de komende periode tegemoet moeten treden.

error: Kopiëren mag niet!