Riad Nurmohamed: “Deze regering regeert met een glazen bol”

Als burger, die onlangs heeft deelgenomen aan de protestmanifestatie van de vakbeweging, verneemt VHP’er Riad Nurmohamed met verbazing de reactie van de regering daarop. De regering spreekt zich uit voor een onverkorte voortzetting van de ingeslagen weg richting het Internationaal Monetair Fonds. “Als ik als burger het persbericht van de regering lees, begrijp ik dat zij gewoon doorgaat met haar beleid. Dat betekent dat de voorwaarden van het in zee gaan met IMF doorgaan. Wat ook eruit te halen is, is dat er meer dingen komen die wij nog niet weten”, stelt Nurmohamed.
Naar zijn mening mogen de burgers van het land nu al weten dat het stukken moeilijker zal worden in het land. Het grootste probleem zou zijn dat deze regering regeert met een glazen bol, ‘aangezien zij verkeerd beleid uitvoert’. Er is al vaker in De Nationale Assemblee gevraagd naar plannen van aanpak. De regering vertikt het volgens Nurmohamed, om de plannen aan DNA ter beschikking te stellen. Dit omdat geen enkele bank in de wereld geld ter beschikking stelt zonder een gedegen plan op tafel te zien.
“Waarom wil de IsDB niet 5 miljard geven? Waarom geeft IMF niet 2 miljard? De regering heeft wel degelijk een aantal plannen moeten overleggen, voor zij een bepaald bedrag overeenkwam. De regering vertikt het om eerst naar DNA te komen, alvorens haar plannen in te dienen. Omdat de regering met een glazen bol regeert, kan ik bij voorbaat al zeggen dat het foute plannen zijn”, zegt Nurmohamed
Aan de andere kant zijn er ook critici die menen dat het IMF op zo een manier ook tracht te profiteren van de gevoeligheden van bepaalde situaties van de landen. “Zou het IMF niet moeten weten dat de regering de verantwoordelijkheid heeft om eerst met het parlement te praten?” Nurmohamed stelt dat hier zeker het IMF geen blaam treft. “Zij hebben ons niets gevraagd. Wij vragen hun om hulp. Ook hier zou een lokale bank alleen maar vragen naar waarvoor je het geld nodig hebt en wat jouw financiële situatie is. Zo ook het IMF”, stelt Nurmohamed.
De komende jaren wordt het volgens Nurmohamed alleen maar rampzaliger in het land. “Dit type regering is er nooit in geslaagd om het land tot ontwikkeling te brengen. Men mag volgens het bericht, alleen maar verkeerd beleid verwachten”, aldus Nurmohamed.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!