VSB blij met gekozen pad van dialoog betreffende verhoging energietarieven

“De VSB staat in ieder geval positief tegenover de aanhouding van de verhogingen. Dit is de eerste stap in een proces”, zegt Steven Mac Andrew, directeur van de Vereniging Surinaams bedrijfsleven (VSB). Zoals bekend heeft president Desi Bouterse aangekondigd de verhoging van de stroomtarieven tot nader order te zullen aanhouden. Hiermee is niet gezegd dat de verhogingen van de baan zijn omdat ze volgens de regering een noodzaak zijn. “We zijn in principe wel blij dat de regering heeft gekozen voor het pad van dialoog, zoals voorgesteld door de VSB, voor wat betreft het energievraagstuk en dat zij heeft aangegeven tot een oplossing te willen komen middels tripartiet overleg met de Commissie Basisvoorzieningen Nutstarieven en de Sociaal Economische Raad (SER). Zij gaan zich nu dus buigen over de kwestie”, zegt Mac Andrew verder. Tijdens de gesprekken met de regering heeft de VSB volgens hem zich vooral geconcentreerd op institutionele zaken en is zij niet ingegaan op technische zaken. Zelf heeft de VSB voorts geen concrete voorstellen gedaan betreffende de verhogingen. “Er is slechts over het mechanisme besproken om tot een oplossing te geraken”, verduidelijkt Mac Andrew. De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) heeft in een verklaring wel aangegeven dat zij enkele voorstellen ten aanzien van de tariefsverhoging op stroom aan de regering heeft voorgelegd. De VSB is volgens Mac Andrew tijdens de gesprekken niet ingegaan op deze voorstellen van KKF. “We gaan onze leden nu eerst informeren aanstaande dinsdag over het gevoerde gesprek en dan pas komen wij naar buiten met een verklaring”, zegt de VSB-directeur die op dit moment niet verder in wenst te gaan op zaken.

error: Kopiëren mag niet!