Naarendorp verwacht vrijdag opkomst van 15.000 tot 20.000 arbeiders

Robby Naarendorp
Robby Naarendorp
Sinds maandag heeft vakcentrale C-47 gesprekken gehad met verschillende maatschappelijke groeperingen en bonden. Daartussen waren er ook bonden die niet direct aangesloten zijn bij een vakcentrale. Als vakbondsleider Robby Naarendorp een inschatting zou moeten maken, gelet op al de hearings die er zijn gehouden en al de toezeggingen die zijn gedaan, verwacht hij rond de 15.000 en 20.000 aanwezigen. Er is tot gisteren nog gesproken met het Bond Personeel Ministerie van Onderwijs, Bond van Arbeidsinspectie, een vertegenwoordiger van de Centrale Organisatie voor Landsdienaren (COL), Bond van Inspecteurs Minowc, Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Tourism Union of the Republic of Suriname, Vereniging Surinaamse Winkeliers, Algemene Aannemers Vereniging, Associatie van Klein en Middelgrote Ondernemers in Suriname, We zijn Moe, Bond van Gepensioneerden in Overheidsdienst, de Studentenvereniging onder leiding van Jair Kross en alle bonden van de vakcentrale C-47.
VSB laat besluit over aan individuele bonden
Behalve de COL, die nog met haar structuren moet praten, hebben volgens Naarendorp alle andere partijen aangegeven aanwezig te zullen zijn, omdat zij de druk niet meer aankunnen. Al deze organisaties zijn geïnformeerd en zullen verder praten met hun mensen. “Wij hebben met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) gesproken en denken dat er een middenweg is gevonden. Er is een nuance in hun denken. Het nieuw bestuur wil meer ruimte vrijlaten voor de individuele organisaties, omdat wij met individuele VSB-organisaties hebben gesproken en die hun medewerking hebben toegezegd”, zegt Naarendorp. Er zijn gisteren ook afspraken gemaakt wat betreft de mobilisatie van de werknemers. De oproepen zijn gisteren de deur uitgegaan. Ook uit de districten (Commewijne, Saramacca, Wanica) zal er volgens Naarendorp worden gemobiliseerd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!