Binnenland krijgt eerste ATM van Godo

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
De Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo heeft op zaterdag 07 mei 2016 de eerste ATM ooit in het binnenland geopend voor het publiek. De ATM te Atjoni werd in aanwezigheid van diverse genodigden, onder wie het traditioneel gezag, distritscommissaris C. Jurel, directeur Regionale Ontwikkeling en het personeel van Godo in werking gesteld. Met de ingebruikname van deze ATM is er niet alleen een behoefte ingevuld bij de lokale bevolking, maar ook het breder publiek. Bij deze gelegenheid werden 3 lokale instellingen bedacht, waarbij er geld uit de ATM werd opgenomen en door de 3 directieleden van Godo gelijk afgedragen aan de instellingen. Het gaat in deze om de EBGS School Pokigron, het traditioneel gezag van Pokigron en de vrouwenbeweging van Pokigron.
Op deze dag werd eveneens de eerste steenlegging verricht voor het te bouwen filiaal van de coöperatieve bank Godo aldaar. Het filiaal moet over 2-3 maanden afgebouwd zijn en deze zal voorzien in de bancaire behoeften van met name Pokigron en de 52 dorpen aan de bovenloop van de Surinamerivier. De coöperatieve bank Godo heeft het bankabel maken van het binnenland hoog op agenda staan. Door de stappen die afgelopen zaterdag zijn gezet, wordt er inhoud gegeven aan financiële educatie en verdere ontwikkeling van deze gebieden. Zowel de ATM-opening als de eerste steenlegging kreeg enthousiaste reacties van de aanwezige lokale bewoners, die al heel lang uitkeken naar dit moment. Godo feliciteert de totale gemeenschap met dit groot moment en kijkt uit naar een duurzame samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!