Eisen ‘We zijn Moe’ meer dan eis C-47

De groep ‘We zijn Moe’ was gisteren weer aanwezig voor het gebouw van het Onafhankelijkheidsplein. Daar de financiële druk op de individuele huishoudens steeds groter wordt, blijkt dat er wekelijks steeds meer nieuwe gezichten voor het Onafhankelijkheidsplein te zien zijn. Ondertussen telt de groep ongeveer 14.200 volgers op facebook, die variëren tussen sympathisanten en tegenstanders. De leden van de Vakcentrale C-47 zijn opgeroepen om aanstaande vrijdag 13 mei 2016 om 10.00 uur het werk neer te leggen. Dit zei C-47-voorzitter Robby Berenstein tijdens een Bijzondere Assemblee van Arbeid. Berenstein noemt het een nationaal protest, gezien de impact van de verhoging van energietarieven voelbaar is in de totale samenleving. Volgens de vakbondsleider zal er met alle relevante organisaties en groeperingen worden gesproken om hun actie, die bedoeld is om de regering een signaal van ontevredenheid te geven, te doen slagen. Ook gaf hij aan zelf met ‘We zijn Moe’ te zullen praten. We zijn Moe heeft al eerder gesprekken gevoerd met de vakbeweging, waaronder C-47 één van de grootste organisatie was waarmee er aan tafel is gezeten.
“Wij vinden dat er een grotere strijd is dan voor individuele gevallen. Salarisaanpassing of terugdraaien van de tariefsverhogingen van energie is maar een klein deel. Natuurlijk moeten de nieuwe stroomtarieven komen op basis van correcte berekeningen en niet op basis van aanname. De gelden die verduisterd zijn, moeten ook worden teruggehaald, omdat wij niet voor die kosten willen opdraaien. Maar het gaat bij ons om een groter doel, waar nog niet een ieder achter staat. Wij zeggen dat de regering gewoon naar huis moet”, stelt Curtis Hofwijks, trekker van We zijn Moe. Hofwijks stelt ook, zoals vakbondsleider Wilgo Valies, dat er uiteindelijk samen moet worden gewerkt. Echter meent hij dat de samenwerking zal moeten geschieden om de regering af te zetten en het land op te bouwen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!