Girjasing: “Men moet kijken naar wie werkelijk opgesloten moet worden”

Het parlementslid Sheilendra Girjasing heeft zich enorm gestoord aan de uitspraken van Rashied Doekie gedaan richting de voormalige RGD-directeur Maalti Sardjoe. Volgens Doekhie zou Sardjoe moeten worden opgesloten voor vermeend gebruik van RGD-gelden ten eigen bate. “Men probeert gewoon de goede naam van de dame door het slijk te halen”, stelt Girjasing die verder erop wijst dat er geen enkel bewijs is voor hetgeen Doekhie beweert. Volgens Girjasing probeert laatstgenoemde gewoon het accent te verleggen. Zo heeft Girjasing per brief aan de minister van Volksgezondheid gevraagd als er überhaupt toestemming is gegeven aan de RGD om gebouwen te verpanden ten behoeve van een lening van SRD 10 miljoen en wat de ware toedracht is voor het ontslag van Sardjoe. Hij vindt het niet kunnen dat ’s lands middelen zomaar worden aangeboden aan de bank, terwijl men niet eens weet wat er met het geleende geld gebeurt. “Vaak genoeg stopt men het ook nog in zijn eigen zak”, zegt Girjasing. Waar de VHP’er feitelijk een probleem mee heeft, is de werkwijze die men hanteert om te proberen mensen af te leiden van de werkelijke problemen. “Het is een systeem van direct mensen beschuldigen.”
Dat Doekhie gezegd heeft dat Sardjoe in Santo Boma terecht moet komen en dus moet worden ‘opgesloten’, vindt Girjasing onterecht. “Dit is niet een woord dat je zomaar in de mond moet nemen. Het is een zware en onterechte beschuldiging die hier is geuit waarmee getracht is een smet op de naam van Sardjoe te werpen. Men probeert haar tot het zwarte schaap te maken en dit enkel en alleen om politieke redenen.” In plaats van zich voor deze praktijken te lenen zou er volgens Girjasing gekeken moeten worden naar wie werkelijk opgesloten moet worden. Hij meent dat Sardjoe afgestraft is voor het feit dat zij geweigerd heeft haar medewerking te verlenen aan het tot stand brengen van de bewuste lening. Girjasing heeft tot op heden geen antwoord gekregen op de brief die hij aan de minister heeft gestuurd aangaande deze kwestie.

error: Kopiëren mag niet!